Használja az AutoCAD-et bárhol

Szerette volna már használni az AutoCAD-et bármilyen számítógépen anélkül, hogy a szoftvert telepítenie kellett volna? Szeretett volna már betölteni egy rajzot egy terváttekintési értekezleten vagy a munkavégzés helyszínén, de nem volt Önnél a munkához használt számítógép? Az AutoCAD webes alkalmazás lehetővé teszi, hogy bármikor, bárhol használhassa az AutoCAD programot.

Az AutoCAD webes alkalmazásnak köszönhetően többé nem kell egy adott számítógépet használnia. Nem kell szoftvert telepítenie, mivel az alkalmazás online fut a webböngészőben, például a Chrome-ban vagy a Firefoxban. A tulajdonságpaneleket, szalagra emlékeztető eszközt és parancssort is tartalmazó felhasználói felület kialakítása az AutoCAD asztali verzióéra hasonlít.



Az AutoCAD webes alkalmazással:

Megjegyzés: A videó nem tartalmaz hanganyagot vagy feliratozást.

További információért látogasson el az AutoCAD webes alkalmazás termékoldalára az autodesk.com webhelyen.

Megjegyzés: A lépések, képek és videók kissé eltérhetnek az Ön termékverziójában látottaktól.

Az AutoCAD- vagy AutoCAD LT-előfizetés része

Ha rendelkezik AutoCAD- vagy AutoCAD LT-előfizetéssel, az AutoCAD webes alkalmazás használatával a webböngészőben hozhatja létre, szerkesztheti, illetve feliratozhatja a rajzokat. Egyszerűen lépjen a https://web.autocad.com/ webhelyre, és jelentkezzen be ugyanazzal az Autodesk-azonosítóval, amelyet AutoCAD- vagy AutoCAD LT-előfizetéséhez is használ. Automatikusan hozzáférést fog kapni az alkalmazás összes tervezési eszközéhez.

Ha nem rendelkezik előfizetéssel, illetve még ismerkedik az AutoCAD vagy az AutoCAD LT programmal, létrehozhat egy ingyenes fiókot, és kipróbálhatja az AutoCAD webes alkalmazást, de csak a megtekintési és mérési képességeit használhatja.

Rajzok elérése az AutoCAD webes és mobilalkalmazásból

Az AutoCAD 2019-alapú és az újabb asztali termékek támogatják a fájlok mentését és megnyitását az AutoCAD webes és mobil alkalmazásban az xrefekkel együtt, lehetővé téve munkavégzés közben az asztali AutoCAD és az AutoCAD webes alkalmazás közötti váltást. Az AutoCAD webes és mobilalkalmazásba való mentés lehetővé teszi a rajzfájlok AutoCAD-en keresztüli, egyszerű megosztását, külső felhőalapú tárhely igénybevétele nélkül.



Az AutoCAD asztali alkalmazás Gyorselérés eszköztárán tegye a következők valamelyikét:

Rajzok megnyitása és használata az AutoCAD webes alkalmazásban

  1. Nyissa meg a webböngészőt, és lépjen a https://web.autocad.com/ webhelyre.
  2. Jelentkezzen be az AutoCAD- vagy AutoCAD LT-előfizetéséhez kapcsolódó Autodesk-azonosítóval.

    Ha szükséges, kérdezze meg valakitől a vállalatban, hogy mi az Autodesk-azonosítója, vagy hozzon létre egy új fiókot.

    Ne feledje: Az alkalmazás összes funkciójának eléréséhez aktív AutoCAD- vagy AutoCAD LT-előfizetéssel kell rendelkeznie. Az előfizetésével kapcsolatos további információkért nyissa meg Autodesk Account-fiókját (https://manage.autodesk.com/).
  3. Válassza ki a kezdőlapon a megnyitni kívánt rajzfájlt.

  4. A fájl megnyitását követően a következőképpen módosíthatja a rajz nézetét:
    • Az aktuális nézetet húzással tolhatja el.
    • Görgetéssel nagyíthat és kicsinyíthet.
  5. Kattintson a bal oldalon található Properties (Tulajdonságok) lapra, majd válassza ki a rajz egyik objektumát az objektum tulajdonságainak megtekintéséhez és szerkesztéséhez.

  6. Kattintson a Layers (Fóliák) lapra, majd válasszon ki egy fóliát annak aktuálissá tételéhez.

  7. Kattintson a szalag egyik eszközére, majd kövesse a Command Line (Parancssor) ablakában megjelenő promptokat.

  8. Ha menteni szeretné a módosításokat, kattintson a jobb felső részen található Save (Mentés) parancsra.

  9. A rajzot a képernyő felső részén található Home (Kezdőlap) elemre kattintva zárhatja be.

    Ha még nem mentette a módosításokat, a rendszer felkéri majd a rajzhoz való visszatérésre, vagy a módosítások elvetésére.

Fájlok kiválasztása és feltöltése felhőalapú tárhelyre

Nem csak az AutoCAD webes és mobil alkalmazásban, de a külső felhőalapú tárhelyre mentett rajzfájlokat is megnyithatja telepítés nélkül, közvetlenül az AutoCAD webes alkalmazásban.

Az AutoCAD webes alkalmazás a következő külső felhőalapú tárhelyeket támogatja, így, ha már tárol DWG-fájlokat a felhőben, egyszerűen elérheti és szerkesztheti azokat:

Megjegyzés: Az AutoCAD webes alkalmazásban létrehozott, külső felhőalapú tárhelyre mentett rajzok az AutoCAD asztali alkalmazásban is elérhetők. A felhőben tárolt fájlok eléréséhez szükség lehet további alkalmazás (például Dropbox vagy OneDrive asztali alkalmazás) telepítésére. A telepítést követően hozzáférhet a felhőtárhelyfiókban tárolt fájlokhoz, például a helyi vagy a hálózati meghajtón lévő fájlokhoz. Ha rendelkezik AutoCAD 2020-alapú asztali termékkel, használhatja az új, integrált, külső, felhőalapú tárhelyeszközöket.

Felhőalapú tárhely hozzáadása az AutoCAD webes alkalmazáshoz

  1. Jelentkezzen be az AutoCAD webes alkalmazásba.
  2. Kattintson a kezdőlap Add Storage Provider (Tárhely hozzáadása) elemére.

  3. A támogatott források listájában kattintson a kívánt felhőalapú tárhely mellett található Add (Hozzáadás) parancsra.
  4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és jelentkezzen be fiókjának hitelesítő adataival.

Megjegyzés: A felhőalapú tárhellyel való kapcsolat megszüntetéséhez válassza ki a tárhelyet a bal oldalon. Ezután kattintson a jobb oldalon található Edit Account (Fiók szerkesztése) gombra, majd a Disconnect (Kapcsolat megszüntetése) lehetőségre.