Vyzkoušeli jste již: Přístup k výkresům pomocí mobilní aplikace AutoCAD

Potřebovali jste někdy přístup k souborům výkresů přímo na pracovním místě nebo na cestě zpět ze schůzky s klientem? Mobilní aplikace AutoCAD je nástroj k práci s výkresy, který umožňuje zobrazení, tvorbu a úpravu výkresů CAD a souborů DWG na cestách prostřednictvím mobilního telefonu nebo tabletu – kdykoli a kdekoli.

Je součástí předplatného aplikace AutoCAD nebo AutoCAD LT.

Pokud máte předplatné aplikace AutoCAD nebo AutoCAD LT, můžete tvořit, upravovat a připomínkovat výkresy na stolním počítači i pomocí mobilní aplikace AutoCAD. Jednoduše si stáhněte bezplatnou mobilní aplikaci do svého zařízení a přihlaste se pomocí stejného Autodesk ID jako u předplatného pro AutoCAD nebo AutoCAD LT. U aplikace se automaticky provede upgrade na verzi Premium.

Nevlastníte předplatné aplikace AutoCAD nebo AutoCAD LT? Nemějte obavy. Můžete vyzkoušet 7denní zkušební verzi mobilní aplikace AutoCAD, případně zakoupit předplatné této aplikace samostatně a prozkoumat všechny funkce.

Poznámka: Video neobsahuje zvuk ani skryté titulky.

Poznámka: Video neobsahuje skryté titulky.

Další informace naleznete na stránce produktu mobilní aplikace AutoCAD na portálu autodesk.com

Poznámka: Postupy, obrázky a videa se mohou mírně lišit od vaší verze produktu.

Začněte stažením a instalací mobilní aplikace AutoCAD

Mobilní aplikaci AutoCAD můžete stáhnout na těchto platformách:

  • iOS (10.0 a novější)
  • Android (4.4 a novější)
  • Chrome OS 
  • Windows 10

Přejděte do příslušného obchodu podle vašeho zařízení a stáhněte si mobilní aplikaci AutoCAD.

    https://go.onelink.me/app/b17d9d59 https://go.onelink.me/app/b17d9d59 https://go.onelink.me/app/1459e809 https://go.onelink.me/app/1459e809 https://go.onelink.me/app/b74b823e https://go.onelink.me/app/b74b823e

    Otevřete příslušný obchod kliknutím na obrázek výše nebo pomocí čtečky QR kódů.

Přístup k výkresům ze služby AutoCAD Web & Mobile

Produkty založené na aplikaci AutoCAD 2019 a novější pro stolní počítače nabízí možnost ukládání a otevírání souborů pomocí služby AutoCAD Web & Mobile, což umožňuje přechod z práce v aplikaci AutoCAD na stolním počítači na práci v mobilní aplikaci AutoCAD včetně externích referencí. Uložení do služby AutoCAD Web & Mobile umožňuje snadné sdílení souborů výkresů přes AutoCAD, aniž byste museli použít zprostředkovatele cloudového úložiště třetí strany.



Ve verzi aplikace AutoCAD pro stolní počítače proveďte pomocí panelu nástrojů Rychlý přístup jeden z následujících úkonů:

  • Uložte soubor do služby AutoCAD Web & Mobile kliknutím na možnost Uložit do Web & Mobile (příkaz ULOŽNAWEBMOBILE)
  • Otevřete soubor ze služby AutoCAD Web & Mobile kliknutím na možnost Otevřít z Web & Mobile (příkaz OTEVŘIZWEBMOBILE)

Otevření výkresů a práce s nimi v mobilní aplikaci AutoCAD

  1. V mobilní aplikace AutoCAD vyberte na hlavní obrazovce soubor výkresu, který chcete otevřít.
  2. Po načtení souboru můžete manipulovat s pohledem výkresu pomocí následujících gest:
    • Posunem prstu nebo přetažením posunete aktuální pohled.
    • Stažením nebo roztažením prstů přiblížíte nebo oddálíte pohled.
  3. Na panelu nástrojů v dolní části obrazovky vyberte nástroj k měření objektů nebo provedení změn ve výkresu.

    Zapamatujte si: Abyste měli přístup ke všem funkcím aplikace, je nutné mít aktivní předplatné mobilní aplikace AutoCAD, případně aplikace pro stolní počítače AutoCAD nebo AutoCAD LT. Další informace o předplatném naleznete v části Účty Autodesk.

Výběr a odeslání souborů ke zprostředkovateli cloudového úložiště

Kromě možnosti otevírání souborů výkresů, které byly uloženy do služby AutoCAD Web & Mobile, můžete otevřít i výkresy, které byly uloženy u zprostředkovatele cloudového úložiště třetí strany.

Mobilní aplikace AutoCAD podporuje následující zprostředkovatele cloudových úložišť třetích stran. To znamená, že pokud jste již uložili soubory DWG do cloudového úložiště, můžete k nim snadno získat přístup:

Poznámka: Výkresy vytvořené v mobilní aplikaci a uložené u zprostředkovatele cloudového úložiště třetí strany je možné načíst i z verze aplikace AutoCAD pro stolní počítače. K získání přístupu k souborům v cloudu bude možná nutné nainstalovat další aplikaci, například aplikace pro stolní počítače služby Dropbox nebo OneDrive. Po instalaci těchto aplikací budete mít přístup k těmto souborům v cloudovém úložišti, jako kdyby se nacházely přímo na vašem místním nebo síťovém disku. Pokud máte produkt založený na aplikaci AutoCAD 2020 pro stolní počítače, můžete využít nových integrovaných nástrojů pro cloudová úložiště třetích stran.

Přidání zprostředkovatele cloudového úložiště do mobilní aplikace AutoCAD

  1. Spusťte mobilní aplikaci AutoCAD na svém zařízení.
  2. Na hlavní obrazovce klepněte nebo klikněte na možnost Přidat zdroj.

  3. V seznamu podporovaných zdrojů vyberte požadovaného zprostředkovatele cloudového úložiště.
  4. Postupujte podle zpráv na obrazovce a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů vašeho účtu.

Poznámka: Chcete-li se odpojit od zprostředkovatele cloudového úložiště, klepněte nebo klikněte na tlačítko výpustky [] napravo od složky a vyberte možnost Odpojit.