Próbálta már? – Csoportok

Előfordult már, hogy a másolási, áthelyezési vagy valamilyen más művelethez ugyanazokat az objektumokat többször ki kellett jelölgetnie?

Például szabványos irodai bútorelrendezéssel foglalkozott, vagy egy műszaki összeállítással, esetleg egy infrastrukturális alkatrésszel. Ilyenkor blokkdefinícióval egymáshoz rendelheti az objektumokat, de van egy még gyorsabb módszer: a Csoport funkció használata.

A CSOPORT paranccsal egyszerűen válassza ki az egymáshoz rendelni kívánt objektumokat (1, 2), majd nyomja le az Enter billentyűt. Ezután ha a csoport bármelyik objektumát kijelöli (3), az összes csoportosított objektum kijelölődik. A csoport befoglaló téglatestének közepén megjelenik egy fogó, amellyel az összes fogási művelet elérhető.

Az objektumok csoportosításának megszüntetéséhez használja a CSOPORTBONT parancsot, és válassza ki a csoport egyik objektumát. A csoportosítás ekkor megszűnik.

Megjegyzés: A lépések, képek és videók kissé eltérhetnek az Ön termékverziójában látottaktól.

A csoportok szalagon található vezérlőinek könnyű eléréséhez keresse meg a Kezdőlap Csoportok paneljét.

A panel parancsai között megtalálhatók a következők: Csoport, Csoport megszüntetése, valamint...

Megjegyzés: Amikor csoportot hoz létre, a Név lehetőséggel elnevezheti azt. A csoportok elnevezése akkor hasznos, ha egy nagy rajz több csoportot tartalmaz, és Ön meg szeretne győződni arról, hogy a megfelelő csoportokat határozza meg. Csoportokat az Objektumok kiválasztása prompttal határozhat meg, ha beírja a c vagy csoport szöveget, utána pedig a csoport nevét.

Csoport létrehozása és használata

  1. Nyissa meg egy rajzát, vagy hozzon létre egyszerű objektumokat a korábban ábrázoltak alapján.
  2. Válassza ki a csoportosítani kívánt objektumokat.
  3. Kattintson a KezdőlapCsoportok panelCsoport elemre. Keres

    Az objektumok mostantól csoportba tartoznak.

  4. Indítsa el a Másolás parancsot, válassza ki a csoport egyik objektumát, és adja meg a másolt objektumok helyét.

    Ha a csoportkijelölés be van kapcsolva, a csoport másolata is külön csoport lesz.

  5. Kattintson a Kezdőlap Csoportok panelCsoportkijelölés be/ki lehetőségre Keres
  6. Helyezzen át egy objektumot a másolt csoportban.
  7. Kattintson újra a Csoportkijelölés BE/KI gombra a csoportkijelölés visszaállításához, és törölje a teljes másolt csoportot. Ne felejtse el, hogy csak egy objektumot kell kijelölnie a csoporton belül.
  8. Kattintson a KezdőlapCsoportok panelCsoport megszüntetése elemre. Keres
  9. Jelöljön ki egy objektumot az eredetileg létrehozott csoportban.

Mielőtt legközelebb túl sok időt szánna arra, hogy objektumok bonyolult készletének a kijelölésével vesződjön, érdemes megfontolnia, hogy megér-e egy plusz lépést a Csoport funkció használata, amellyel időt takaríthat meg, mert nem kell többször kijelölnie ugyanazokat objektumokat.