Információk a jelölők megtekintéséről

A jelölők megtekintése és kezelése a Jelölőkészlet-kezelő eszközzel végezhető. A tervekben található jelölők megtekintéséhez töltse be a Jelölőkészlet-kezelőbe a használt jelölőkészletet.

Megjegyzés: Amikor ebben a dokumentumban DWF szerepel, mindig beleértendő a DWFx is, hacsak másképp nem jelezzük.

A jelölőkészlet egy DWF-fájlon belül található jelölők csoportja. Jelölőkészlet Jelölőkészlet kezelőbe történő betöltésekor megjelenik a fanézetben az összes jelölést tartalmazó rajzlap és a hozzárendelt jelölők.

A Jelölőkészlet-kezelőben kiválaszthat egyedi jelölőket, hogy megtekintse azok állapotát és egyéb jellemzőit, például a jelölő létrehozóját, a létrehozás dátumát és időpontját, illetve a jelölőhöz kapcsolt megjegyzéseket.

Más típusú jelölőket is létrehozhat, amelyek megjelennek a DWF-fájlban: szöveg blokkokat, Markup-geometriát, méreteket és időbélyegzőket. Állapottal azonban csak a megjegyzések rendelkezhetnek, és a Jelölőkészlet kezelőben is csak azok jelennek meg.

Az Autodesk Design Review programmal a következő módokon szerkesztheti a DWF-fájlokat:

A Jelölőkészlet-kezelő azokat a jelölőkészleteket, amelyekhez az Autodesk Design Review programmal új lapokat adott hozzá, azokból lapokat törölt vagy újrarendezte, az új sorrend szerint fogja megjeleníteni.

A DWF-fájlhoz az AutodeskDesign Review programmal hozzáadott lapok dőltbetűvel jelennek meg. Amikor egy, az Autodesk Design Review programban felvett lapra vagy annak jelölőjére duplán kattint, akkor az illető DWF-fájlbeli lap megnyílik a DWF-fájlmegtekintőben.

Ha a jelölőkészletet olyan DWF-fájlból próbálja betölteni, amely nem tartalmaz jelölőket, akkor a DWF-fájlt nem lehet megnyitni a termékben. A DWF-fájlokat azonban a DWF-fájlmegtekintőben megnyithatja. Ha a DWFx-fájlban található digitális aláírás, akkor értesítést kap arról, hogy a megváltoztatása esetén a csatolt digitális aláírás érvényessége megszűnik.

Ha duplán kattint egy modelltérjelölőre a Jelölőkészlet kezelőben, megnyílik az eredeti rajzfájl a modelltérben, és visszaállítja a nézetelforgatást arra az állapotra, amely a rajz közzétételekor volt érvényben. Ha ezután módosítja a nézet elforgatását, a jelölők nem jelennek meg a rajzban, amíg újra kétszer kattint egy modelltér jelölőre, és visszaállítja a közzététel során használt nézetet.

A Jelölőkészlet kezelő használatával meghatározhatja, mi jelenjen meg a rajzterületen. Megjelenítheti vagy elrejtheti az eredeti rajzfájlt, a felülvizsgált DWF-fájlgeometriát és a Markup-geometriát. Ez lehetővé teszi a jelölő geometria megtekintését, annak kikapcsolását a rajzfájl módosításainak elvégzéséhez, majd a jelölő geometria újbóli megtekintését a termékben a javítások ellenőrzéséhez.

Az alábbiakban néhány tanácsot olvashat a jelölők megjelenítésével kapcsoltban:

Megjegyzés: Csak akkor tekintheti meg a jelöléseket az AutoCAD alapú termékekben, ha a jelöléseket tartalmazó DWF-fájlt eredetileg AutoCAD alapú termékben (2005 vagy újabb verzióban) hozták létre. Az eredeti rajzfájl is szükséges a jelölései megtekintéséhez. Az AutoCAD alapú termékek korábbi verziójával létrehozott, jelöléseket tartalmazó DWF-fájlok az Autodesk Design Review alkalmazással nyithatók meg.