Információk az indítás testreszabásáról

A parancssori kapcsolók különböző indítási rutinokat adhatnak meg minden egyes projekthez.

A parancssori kapcsolókkal a program egyes indítási beállításait adhatja meg. Például futtathat parancsfájlt megadott rajzsablon elindításához, és a rajz megnyitása után megadott nézet megjelenítéséhez. A parancssori kapcsolókkal különböző programikonokat is beállíthat, mindegyiket különböző indítási beállításokkal.

A parancssori kapcsolók olyan paraméterek, amelyeket hozzáadhat egy-egy Microsoft ® Windows ® parancsikonhoz vagy a Windows Futtatás párbeszédpaneléhez tartozó termékparancssor végéhez. Egy parancssorban több kapcsolót is alkalmazhat.

Parancssori kapcsolók szintaktikája

A parancssori kapcsolók szintaktikája a következő:

"drive:\pathname\[product].exe" ["drawingname"] [/switch "name"]

A kapcsolót szóköz követi, majd egy fájl, egy útvonal vagy egy nézet idézőjelek közé zárt neve. A következő bevitel például elindítja az AutoCAD LT 2024 nevű mappában lévő programot az arch1.dwt rajzsablonnal, visszaállítja a PLAN1 elnevezett nézetet, és végrehajtja a startup.scr parancsfájlt:

"d:\AutoCAD LT 2024\acadlt.exe” /t "d:\AutoCAD LT 2024\templatearch1.dwt" /v "plan1" /b "startup"

Megjegyzés: A parancssori kapcsolók csak az aktuális munkamenetben írják felül a Beállítások értékeit. Ezek a kapcsolók nem változtatják meg a beállításjegyzéket.