Attribútumok kiemelése párbeszédpanel

ATTKI (parancs)

Megadja az attribútuminformáció fájlformátumát, az objektumokat, amelyekből az információt kinyerheti, valamint a sablon és kimeneti fájl nevét.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Fájlformátum

Megadja annak a fájlnak a formátumát, amelybe az attribútum adatait kiemeli.

Vesszőtagolt fájl (CDF)

Olyan fájlt állít elő, amely a rajzban levő minden olyan blokkreferenciához tartalmaz egy bejegyzést, amelynek legalább egy attribútumcímkéje megtalálható a sablonfájlban. A bejegyzésekben a mezőket vessző választja el egymástól. A karaktermezőket aposztrófok zárják közre.

Helytagolt fájl (SDF)

Olyan fájlt állít elő, amely a rajzban levő minden olyan blokkreferenciához tartalmaz egy bejegyzést, amelynek legalább egy attribútumcímkéje megtalálható a sablonfájlban. A bejegyzésmezők rögzített szélességűek, ezért mezőelválasztó és karakterlánc-határoló jelek nincsenek.

DXF formátumú kivonatfájl (DXX)

Az AutoCAD Drawing Interchange File (rajzcserefájl) formátum egy olyan változatát hozza létre, amely csak blokkreferenciát, attribútumot és sorozatvége objektumot tartalmaz. DXF formátumú kiemeléshez nincs szükség sablonra. A kimeneti fájlt a normál DXF-fájloktól a .dxx fájlkiterjesztés különbözteti meg.

Objektumok kiválasztása

Bezárja a párbeszédpanelt, így a mutatóeszközzel kiválaszthat attribútummal rendelkező blokkokat. Amikor az Attribútumok kiemelése párbeszédpanel újra megjelenik, a gomb mellett láthatóvá válik a kiválasztott objektumok száma.

Kiválasztott objektumok száma

Az Objektumok kiválasztása opcióval kiválasztott objektumok számát jelzi.

Sablonfájl

Megadja a CDF vagy SDF formátumok kiemelési sablonfájlját. Írja be a sablonfájl nevét a mezőbe, vagy kattintson a Sablonfájl gombra, ha egy szokásos fájlkiválasztó párbeszédpanel segítségével meglévő sablonfájlt kíván megkeresni. Az alapértelmezés szerinti kiterjesztés .txt. Ha a Fájlformátum listán belül a DXF pontot választja, a Sablonfájl elem nem lesz elérhető.

Kimeneti fájl

A kiemelt attribútumadat fájlnevét és helyét határozza meg. Adja meg a kiemelt attribútumadatok számára az útvonalat és fájlnevet, vagy kattintson a Kimeneti fájl gombra, ha meglévő sablonfájlokat szeretne keresni egy szokásos fájlkiválasztó párbeszédpanel segítségével. A program aCDF- és az SDF-fájloknak .txt kiterjesztést, a DXF-fájloknak .dxx kiterjesztést ad.