Információk az alávetítések kivágásáról

Alávetítés kivágásához használható kivágási határvonal.

Megadhatja egy alávetítés megjeleníteni és kinyomtatni kívánt részletét, ha a DGNRÉSZ, DWFRÉSZ, PDFRÉSZ, KÉPRÉSZ, NARÉSZ vagy XRÉSZ parancs segítségével kivágási határvonalat ad meg. A kivágási határvonal lehet zárt vonallánc, téglalap, illetve sokszög töréspontokkal az alávetítés teljes terjedelmén belül. Egy alávetítés minden egyes példányának csak egy kivágási határvonala lehet. Ugyanannak az alávetítésnek a többszöri előfordulása eltérő határvonalakat eredményezhet.

Az alábbiakban a sokszög (l) és négyszögletes (r) vágási határokat bemutató süllyesztésekkel rendelkező alávetítés példája következik.

Ha a kivágási határvonalra a továbbiakban már nincs szükség, törölheti a határvonalat az alávetítésből, és az alávetítés az eredeti határvonalával jelenik meg a rajzban. Lehetősége van arra is, hogy a kivágási határvonalon belüli vagy azon kívüli részt elrejtse. A kivágási határvonal első élének felezőpontján található fogó segítségével váltani lehet a határvonalon belüli, illetve az azon kívüli tartalom megjelenítése között.

Lehetősége van megszabni a kivágási határvonalak és fogók megjelenítésének módját a kivágási keret rendszerváltozói segítségével. A kivágási keret rendszerváltozói a következők: FRAME, PDFFRAME, DGNFRAME, DWFFRAME, XCLIPFRAME és IMAGEFRAME.