Gyors beállítás varázsló

Meghatározza a rajz mértékegységeit és területét.

ÚJ (parancs) Keres: Varázsló használata > Gyors beállítás

Megjegyzés: A párbeszédpanel megjelenítéséhez a STARTUP rendszerváltozót 1 értékűre kell állítani.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

A Gyors beállítás varázsló két lappal rendelkezik: a Mértékegységek és a Rajzterület lappal. A varázslóban végzett munka során a Vissza és Tovább gombokra kattintva lehet az oldalak között váltani. Az utolsó lapon kattintson a Befejezés gombra a varázsló bezárásához és az új rajz megadott beállításokkal történő létrehozásához.

Mértékegységek

Azokat a formátumokat jelöli, amelyekben a program megjeleníti a megadott koordinátákat vagy mértékegységeket. Számos formátum áll rendelkezésre. A Műszaki és az Építészeti formátum más alapegységet (hüvelyket) használ. Választhat a többi mértékegységstílus közül is, amelyek más, könnyen használható mértékegységet jelölnek.

Megjegyzés: A pontosságot (a minden mértékben megjelenített tizedeshelyek számát) a Részletes beállítás varázslóval vagy a MÉRTEGYS paranccsal vezérelheti. A Gyors beállítás varázsló által használt pontosság-alapérték négy tizedesjegy (0.0000).
Decimális

A mértékegységek tízes számrendszerű jelölése.

Műszaki

A mértékegységek láb és tizedes hüvelyk rendszerű megjelenítése.

Építészeti

A mértékegységek láb, hüvelyk és tört hüvelyk rendszerű megjelenítése.

Tört

A mértékegységek vegyes (egész és törtszám) rendszerű megjelenítése.

Tudományos

A mértékegységek normálalak (egy 0 és 10 közötti szám és a 10 valamelyik hatványának szorzataként kifejezett szám) rendszerű megjelenítése.

Rajzterület

A tervezett rajz teljes léptékegységeiben mutatja a szélességet és a hosszúságot. Ez a beállítás határozza meg a háló pontjai által lefedett területet, amikor a háló be van kapcsolva. Ha az RHATÁR paranccsal bekapcsolta a határok ellenőrzését, ez a beállítás a négyszögletű rajzterületen belül megadott koordinátákat is korlátozza. Az RHATÁR paranccsal megváltoztathatja a rajzterületet, és ki- és bekapcsolhatja a határfigyelést.