BLOKKTESZT (parancs)

Dinamikus blokk teszteléséhez a Blokkszerkesztőn belül megjelenít egy ablakot.

Keres

A BLOKKTESZT parancsot csak a Blokkszerkesztő környezetben használhatja. A Blokktesztelés ablak segítségével a Blokkszerkesztő bezárása nélkül is tesztelheti a dinamikus blokkokat. A tulajdonságok módosításakor tesztelheti a dinamikus fogókat, vagy megtekintheti a Tulajdonságok palettát, és tesztelheti a viselkedésüket. A blokk további példányait is beillesztheti, hogy a beillesztés működését is tesztelni tudja. Anélkül módosíthatja és tesztelheti a blokkot, hogy mentenie kellene a blokkdefinícióban bekövetkezett változásokat.

A Blokktesztelés ablakban a BSZERKESZT, ELMENT, MENTMINT, illetve GYMENT parancsok kivételével minden AutoCAD parancs a szokásos módon működik. A Blokktesztelés ablakban nem használható a BSZERK parancs. Az ELMENT és a GYMENT parancsok megszüntetik az ablak Blokkteszt állapotát, és a Blokktesztelés ablak egy megnyitott rajzzá válik. Blokktesztelő üzemmódban egy Blokktesztelés ablak bezárása környezetfüggő panel kerül rá a szalagra.

A BBEZÁR, a BBLOKKTESZT és a BEZÁR parancs a Blokkszerkesztőben automatikusan bezárja a Blokktesztelés ablakot, és eldob minden ideiglenes fájlt. A BLOKKTESZT parancs bezárja az aktuális Blokktesztelés ablakot, és egy új ablakot nyit meg az aktuális definícióval.

Megjegyzés: Ügyeljen arra, hogy a BLOKKTESZT parancs indítása előtt legyen valami a tesztelendő blokkban.