Információk az objektumok mozgatásáról

Elmozdíthatja az objektumokat az eredetihez képest megadott távolságra és irányba.

Használja a koordinátákat, a hálórasztert, a tárgyrasztereket és egyéb eszközöket az objektumok pontos mozgatásához.

Távolság megadása két ponttal

Objektum mozgatása egy bázispont és egy másik pont által meghatározott távolságot és irányt használva. A következő példában az ablakot ábrázoló blokkot helyezi át. Válassza ki a mozgatni kívánt objektumot (1). Adja meg a mozgatás bázispontját (2), majd egy második pontot (3). Az objektum elmozdul a bázispont és a másik pont által meghatározott távolságra és irányba.

Nyújtás-mozgatás használata

Használhatja a NYÚJT parancsot is objektumok mozgatására, amennyiben az összes mozgatni kívánt objektum végpontja a kiválasztási ablakon belül fekszik. Kapcsolja be az Orto módot vagy a Poláris követést az objektum(ok) megadott szögben történő mozgatásához.

A gyakorlati példa egy ajtó mozgatása a falban. Az ajtó az illusztráción egy metsző kijelölésen belül fekszik, miközben a fal vonalai csak részben vannak a metsző kijelölési területen belül.

Így csak azok a végpontok mozdulnak el, amelyek a kijelölésen belül fekszenek.

Objektumok vontatása, fogóval történő szerkesztése vagy pontos mozgatása

A kijelölt objektumokat gyorsan mozgathatja vontatással, fogóval való szerkesztéssel vagy elmozgatással.

Az objektumokat egy rajzon belül, illetve megnyitott rajzok és más alkalmazások között vontathatja. A mutatóeszköz jobb gombjával végzett vontatással megadhatja, hogy áthelyezni vagy másolni szeretne-e, illetve blokkot kíván-e létrehozni a vontatott objektumokból. A vontatás semmilyen raszterbeállítást nem vesz figyelembe.

A kiválasztott objektumok ortogonális növekményekkel való pontos mozgatásához nyomja le a Ctrl + nyíl billentyűket. A Raszter mód befolyásolja az objektumok pontos mozgatásának távolságát és irányát.