Információk a méretstílusok összehasonlításáról

Egy adott méretstílus minden beállítását megtekintheti. A külső hivatkozott rajzokban használt méretstílusok elkülönülnek az aktuális rajzban definiáltaktól.

Listaszerűen megjelenítheti az aktuális rajz méretstílusait. Listaszerűen megjelenítheti az összes méretezési rendszerváltozót és azok pillanatnyi állapotát, de megteheti, hogy csak azokat a változókat jeleníti meg, amelyekre egy adott méretstílust hatással van.

Amikor megjeleníti az összes mérethez kapcsolódó rendszerváltozó aktuális értékét, a program megjelenít minden, az aktuális méretstílusra alkalmazott érvényes felülírást. Listaszerűen megjelenítheti az elnevezett méretstílusok és az aktuális méretstílusok közötti különbséget is.

Külső hivatkozott méretstílusok használata

A program ugyanolyan szintaxist használ a külső hivatkozott méretstílusnevekhez, mint más külső függéssel rendelkező objektumok esetében. Amikor külső hivatkozott méretstílusokat tekint meg a Méretstílus-kezelő segítségével, az xref neve a Stílusok listában Xref:„rajz neve” formában jelenik, és minden xref stílus megjelenik a rajz neve alatt.

Ha például az alaplemez.dwg rajzfájlnak van egy TÖRT-1 nevű méretstílusa, és az alaplemez.dwg rajzfájlt xrefként csatolja egy új rajzhoz, akkor az xref méretstílus megjelenik a Méretstílus-kezelő Stílusok listájában Xref:alaplemez.dwg néven, és TÖRT-1 lesz látható a rajznév alatt.

A külső hivatkozott méretstílusok megvizsgálhatók, de nem módosíthatók, és nem tehetők aktuálissá. A külső hivatkozott méretstílust sablonként használhatja az új méretstílusok aktuális rajzban történő létrehozásához.