Az objektumok színének beállítása

Egy objektum színét beállíthatja a fólia szerint, illetve a fóliától függetlenül, a szín egyértelmű megadásával.

Minden objektum azzal az aktuális színnel jön létre, amely a Tulajdonságok paletta és a szalag Tulajdonságok panelének Kezdőlap lapján jelenik meg, amikor nincs kiválasztva objektum.

Amikor színt rendel az objektumokhoz, többféle színpalettát használhat, többek között:

A színt használják még a vonalvastagság jelzésére is színfüggő nyomtatásnál.

ACI színek

Az ACI színek az AutoCAD-alapú termékekben használt szabványos színek. Minden egyes színt egy 1 és 255 közé eső egész ACI-szám azonosít. A szokványos színnevek csak az 1-7 számú színek esetén érhetők el. A színek kijelölésének módja a következő: 1 vörös, 2 sárga, 3 zöld, 4 világoskék, 5 kék, 6 bíbor, 7 fekete/fehér.

Színkatalógusok

A termék számos szabványos PANTONE színkatalógust tartalmaz. Más színkatalógusokat is importálhat, például a DIC színmutatót vagy a RAL színkészleteket. A felhasználó által importált definiált színkatalógusok tovább bővíthetik az elérhető színválasztékot.

Színkatalógusokat a Beállítások párbeszédpanel Fájlok lapja segítségével telepíthet a rendszerbe. Egy színkatalógus betöltése után választhat belőle színeket, és azokat a rajzaiban található objektumokra alkalmazhatja.

PANTONE® színkatalógusok

A Pantone a színek rendezését lehetővé tevő PANTONE® PLUS SERIES kiadványokkal frissítette a PANTONE MATCHING SYSTEM® rendszert. Az AutoCAD-alapú termékek minden aktuális és korábbi rajzfájlban megőrzik az objektumokhoz rendelt PANTONE színek RGB értékeit.

A színkatalógusfájlokkal (.acb) a Szín kiválasztása párbeszédpanelen keresztül az összes Pantone szín és színkatalógus elérhető. Ezek az .acb fájlok a \Support\Color mappában találhatóak a termék telepítési mappájában.