LISPSYS (rendszerváltozó)

Az alapértelmezett AutoLISP fejlesztési környezetet – illetve kizárólag a Windowshoz készült AutoCAD esetén a VLISP parancs működését – vezérli.

Típus:Egész
Mentés helye:Beállításjegyzék
Kezdeti érték:1

Érték

Leírás

0

Az AutoLISP-függvények nem támogatják teljes mértékben az Unicode-karaktereket.

A Visual LISP IDE (VL IDE) van beállítva alapértelmezett szerkesztőként, és a VLISP paranccsal indítható el. A mentésükkor és lefordításukkor az AutoLISP-forrásfájlok (LSP-fájlok) az ASCII-karakterkészletet (MBCS-készletet) használják. (A Windowshoz készült AutoCAD-re vonatkozik)

Megjegyzés: Ez a beállítás csak az AutoCAD 2020 és az azt megelőző kiadások viselkedésére van hatással, és csak Windowson támogatott.

1

Az AutoLISP-függvények teljes mértékben támogatják az Unicode-karaktereket.

A Visual Studio (VS) Code van beállítva alapértelmezett szerkesztőként, és a VLISP paranccsal indítható el. Az AutoLISP-forrásfájlok (LSP-fájlok) a mentésükkor a VS Code-ban beállított kódolást, a lefordításukkor pedig a Unicode-karakterkészletet használják. (Csak az AutoCAD-re érvényes)

2

Az AutoLISP-függvények teljes mértékben támogatják az Unicode-karaktereket.

A Visual Studio (VS) Code van beállítva alapértelmezett szerkesztőként, és a VLISP paranccsal indítható el. Az AutoLISP-forrásfájlok (LSP-fájlok) a mentésükkor a VS Code-ban beállított kódolást, a lefordításukkor pedig az ASCII- (MBCS-) karakterkészletet használják. (Csak az AutoCAD-re érvényes)

Megjegyzés: A LISPSYS rendszerváltozó aktuális értékének módosítása után újra kell indítani az AutoCAD-et vagy az AutoCAD LT-t az AutoLISP fejlesztői környezetek közötti váltáshoz.