BINDTYPE (rendszerváltozó)

Az xrefben található „elnevezett objektumokra” alkalmazni kívánt alapértelmezést adja meg, vagy az elnevezési viselkedést vezérli, ha csatolási vagy helyben végzett szerkesztési művelet hajtanak végre az xrefen.

Típus:Egész
Mentés helye:Nincs elmentve
Kezdeti érték:0

Az elnevezett objektumok közé tartoznak például a fóliák, méret- és szövegstílusok, blokkok, nézetek stb.

Vegyünk például egy Alaprajz nevű rajzfájlt, amely tartalmaz egy Elektromos nevű fóliát. Ha ez a rajz xrefként van csatolva az aktuális rajzhoz, a fólia neve rajznév |fólianév, vagy ebben az esetben Alaprajz|Elektromos formában jelenik meg. Ezt az elnevezési stílust az aktuális rajz meglévő fóliáinak nevével való ütközés elkerülése érdekében alakították ki.

Ha az xrefen a BINDTYPE 0-ra, vagyis normál viselkedésre állított értéke mellett csatolási műveletet hajtanak végre, a fólia neve rajznév$0$fólianév, vagy ebben az esetben Alaprajz$0$Elektromos lesz. Ha az Alaprajz$0$Elektromos fólia már egy korábbi csatolási művelet következtében létezik, az új fólia neve Alaprajz$1$Elektromos stb. lesz.

Ha az xrefen a BINDTYPE 1-re, vagyis egyesítő viselkedésre állított értéke mellett csatolási műveletet hajtanak végre, a fólia neve ugyanaz, ebben az esetben Elektromos lesz. Ezzel egyesíti az xrefből származó fóliákat az aktuális rajz fóliáival, a referenciarajz törléséhez és beillesztéséhez hasonlóan.

Érték

Leírás

0

Normál viselkedés

1

Egyesítő viselkedés

Az alábbiakban láthatók a parancsok, és az, hogy milyen hatással van rájuk ez a rendszerváltozó:
Megjegyzés: Ez a rendszerváltozó nincs hatással az XCSATOL és a REFSZERK parancsokra.