PSLTSCALE (rendszerváltozó)

A papírtér látványstílusaiban megjelenített objektumok vonaltípusának léptékezését szabályozza.

Típus:Egész
Mentés helye:Rajz
Kezdeti érték:1

A nem folyamatos vonaltípusok vonaltípusléptéke beállítható úgy, hogy az egyes elrendezési nézetablakok nagyítási léptékeihez igazodjon, vagy egységesen alapuljon a papírtér teljes léptékén. A PSLTSCALE rendszerváltozóra vonatkozóan a különböző elrendezés lapoknak különböző beállításai lehetnek.

Érték

Leírás

0

Nincs speciális vonaltípus-lépték. A vonaltípus vonásainak hossza azon tér (papírtér vagy modelltér) rajzmértékegységein alapul, amelyben az objektumok készültek. A léptéket a globális LTSCALE rendszerváltozó adja meg.

1

A nézetablak léptéke vezérli a vonaltípus-léptéket. Ha a TILEMODE rendszerváltozó értéke 0, a vonások hossza még modelltérbeli objektumok esetén is a papírtér rajzmértékegységein alapul. Ebben a módban a vonaltípusok annak ellenére egyformán jelennek meg, hogy a nézetablakokban különböző nagyításban kerülhetnek megjelenítésre. Adott vonaltípus esetén a nézetablakban lévő szaggatott vonalak vonásainak hossza megegyezik a papírtérben lévő szaggatott vonalak vonásainak hosszúságával. A vonások hossza az LTSCALE változó segítségével is vezérelhető

Ha megváltoztatja a PSLTSCALE értékét, vagy ha az 1 értékre beállított PSLTSCALE mellett olyan parancsokat használ, mint például a ZOOM, a nézetablakokban szereplő objektumok nem lesznek automatikusan újragenerálva az új vonaltípusléptékkel. Az összes nézetablak vonaltípusléptékének frissítéséhez használja a REGEN vagy a MINDREG parancsot.