További információk az elrendezéssablonokról

Elrendezés létrehozásakor egy már létező sablonban található információ is használható.

Az elrendezéssablon egy .DWG vagy .DWT fájlból importált elrendezés. A program rendelkezik minta elrendezés sablonokkal, amelyek egy új elrendezés létrehozásához használhatók.

Amikor sablon alapján hoz létre elrendezést, az oldalbeállítás és a papírtérbeli objektumok, beleértve a nézetablakok objektumait is, bekerülnek az új elrendezésbe. A modelltérbeli objektumokat a program nem importálja.

Az elrendezés sablonok .dwt fájlkiterjesztésűek. Az aktuális rajzba importálhat bármilyen rajzból vagy rajzsablonból származó elrendezéssablont vagy elrendezést.

Elrendezéssablon mentése

Bármilyen rajzot menthet rajzsablonként (DWT-fájlként) az összes objektummal és elrendezésbeállítással együtt. Az elrendezést mentheti új, DWT kiterjesztésű fájlba, ha az ELRENDEZÉS parancs Mentés másként opcióját választja. A sablonfájlt a rajzsablonfájl mappájába menti a program, amelynek helyét a Fájlok lapon (Beállítások párbeszédpanel) adhatja meg. Az elrendezéssablonnak ugyanúgy .dwt vagy .dwg kiterjesztése van, mint a rajzsablonnak vagy a rajzfájlnak, de az elrendezés szempontjából legszükségesebb adatokon kívül alig tartalmaz valamit.

Ha új elrendezéssablont hoz létre, a program a sablonnal együtt menti az elrendezésben használt összes elnevezett elemet, így a blokkokat, a fóliákat és méretstílusokat is. Ezen definíciótábla-elemek importálása az elrendezésbeállítások részeként történik, ha ezt a sablont új elrendezésbe importálja. Új elrendezéssablon létrehozásához ajánlott az ELRENDEZÉS parancs Mentés másként opcióját használni. Ha a Mentés másként opciót használja, a definíciótábla nem használt elemeit a program nem menti a fájlban, így azok nem kerülnek bele az új elrendezésbe, amelybe a sablont importálja.

Ha olyan elrendezést illeszt be egy rajzból vagy sablonból, amelyiket nem az ELRENDEZÉS parancs Mentés másként opciójának használatával hozott létre, a rajzban használt, de az elrendezésben nem használt definíciótábla-elemeket a program az elrendezéssel együtt illeszti be. A nem használt definíciótábla-elemek eltávolításához használja a TISZTÍT parancsot.