Alak- és helyzettűrésezés párbeszédpanel

Megadja az alaktűréskeret szimbólumait és értékeit.

TŰRÉS (parancs) Keres

Miután kiválasztotta a geometriai szimbólumokat, az Alak- és helyzettűrésezés párbeszédpanel bezárul és a következő prompt jelenik meg:

Adja meg a tűrés helyét: Adjon meg egy helyet

Az alaktűréskeret a megadott helyre kerül.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Jel

Megjeleníti a Rajzjelek párbeszédpanelen kiválasztott geometriai jellemző szimbólumokat. A párbeszédpanel akkor jelenik meg, amikor a felhasználó kiválaszt egy Jel dobozt.

1. tűrés

Az alaktűréskeret első tűrésértékét hozza létre. A tűrés értéke arra utal, hogy a geometriai jellemzők milyen mértékben térhetnek el a tökéletes formától. A tűrésérték elé az átmérőszimbólumot, utána az anyagterjedelem-szimbólumot illesztheti be.

Első mező

Átmérőjelet illeszt be a tűrésérték elé. Kattintson a mezőre az átmérőjel beillesztéséhez.

Második mező

Tűrésértéket hoz létre. Írjon be egy értéket az adatbeviteli mezőbe.

Harmadik mező

Megjeleníti az Anyagterjedelem párbeszédpanelt, ahol kiválasztható egy módosító szimbólum. Ezek a szimbólumok a változó méretű geometriai tulajdonságok és tűrésjellemzők értékeit módosítják.

Az Alak- és helyzettűrésezés párbeszédpanelen az anyagterjedelem ábrazónában az első tűrésértékhez illeszti be a szimbólumot.

2. tűrés

Az alaktűréskeret második tűrésértékét hozza létre. Adja meg a második értéket ugyanúgy, mint az elsőt.

1. bázis

Az alaktűréskeretben létrehozza az elsődleges bázisreferenciát. A bázisreferencia egy értékből és egy módosító szimbólumból áll. A bázis egy elméleti pontos geometriai referencia, amely egy sajátosság tűrési zónájának létrehozására használható.

Első mező

Létrehozza a bázis referenciaértékét.

Második mező

Megjeleníti az Anyagterjedelem párbeszédpanelt, ahol kiválasztható egy módosító szimbólum. Ezek a szimbólumok a bázisreferenciákat módosítják.

Az Alak- és helyzettűrésezés párbeszédpanelen az anyagterjedelem ábrazónában az elsődleges bázisreferenciához illeszti be a szimbólumot.

2. bázis

Az alaktűrés keretben létrehozza a másodlagos bázisreferenciát az elsődlegessel megegyező módon.

3. bázis

Az alaktűrés keretben létrehozza a harmadlagos bázisreferenciát az elsődlegessel megegyező módon.

Magasság

Az alaktűréskeretben vetített tűrésmező értéket hoz létre. A vetítési tűrésmező a javított merőleges alkatrész hosszabbított részének magassági variációit vezérli, és a tűrést a beállítási tűrés alapján meghatározotthoz finomítja.

Kilépő tűrésmező

Beilleszt egy vetített tűrésmező jelet a vetített tűrésmező értéke után.

Bázisbetű

Létrehoz egy referenciabetűből álló bázis méretadat-azonosító szimbólumot. A bázis egy elméletileg pontos geometriai referencia, amely alapján más jellemzők helyzete és tűrésmezője is meghatározható. Pont, vonal, sík, henger vagy más geometriai alakzat is használható bázis méretadatként.