Információk tulajdonságok megadásáról dinamikus blokkokhoz

A paraméterek megjelenítésének módját a Tulajdonság paletta segítségével vezérelheti.

Felhasználói tulajdonságok

A Blokkszerkesztőben megadhatja egy dinamikus blokkdefinícióhoz tartozó paraméter tulajdonságait. Néhány ezek közül a tulajdonságok közül megjeleníthető a dinamikus blokkreferencia felhasználói tulajdonságaként, ha az egy rajzban található. Ezek a tulajdonságok a Tulajdonságok paletta Felhasználói területén jelennek meg.

Már paramétertulajdonságok, például az Értékkészlet tulajdonságok és a Lánc műveletek meghatározzák a blokkreferencia működését a rajzban.

Címke hozzárendelése paraméterhez

Amikor egy rajzban dinamikus blokkreferenciát jelöl ki, a program paramétercímkét rendel a Tulajdonságok palettán található paramétercímkékhez. Megadhatja, hogy ezek a felhasználói tulajdonságok megjelenjenek-e, ha a blokkreferenciát a rajzban kiválasztja. A tulajdonságokat az Attribútumok kiemelése varázsló segítségével is kiemelheti.

Hasznos lehet a blokkon belül egyedi paramétercímkéket használni.

Távolságszorzós felülírások

A távolságszorzó tulajdonság segítségével megadott szorzótényezővel változtathatja meg egy paraméter értékét. Ha például a távolságszorzónak egy nyújtás műveletnél a 2 értéket adja, a blokkreferenciában szereplő hozzárendelt geometria a fogó elmozdításához képest kétszeres távolságra kerül.

Szögeltolási felülírások

A szögeltolási tulajdonsággal a módosított paraméterérték szögének meghatározott mértékű növelését vagy csökkentését végezheti el. Ha például egy mozgatás művelet szög eltolás tulajdonságát 90-re állítja, a blokkreferencia a fogó szögelmozdulásánál 90 fokkal nagyobb szögben mozog majd.