A jobb gombos kattintás beállításának használata

A jobb gombos kattintás a rajz objektumaira vagy területeire való hatásának módosítása.

A rajzterületen megjelenő helyi menük kikapcsolása

Ezzel a módszerrel beállíthatja, hogy a jobb gombbal való kattintás a helyi menüt jelenítse-e meg, vagy ugyanazt jelentse, mint az Enter billentyű lenyomása.

  1. Kattintson a következőre: Alkalmazásmenü Beállítások.
  2. A Beállítások párbeszédpanel Felhasználói beállítások lapján törölje a Helyi menük a rajzterületen négyzet bejelölését.

A jobb gombos kattintás hely alapú viselkedésének beállítása

  1. Kattintson a következőre: Alkalmazásmenü Beállítások.
  2. Az Alap, Szerkesztő és Parancs helyi menük egyenkénti vezérléséhez jelölje be a Jobb kattintás testreszabása lehetőséget.
  3. A Jobb kattintás testreszabása párbeszédpanelen az Alapértelmezett üzemmód vagy Szerkesztés üzemmód területen válassza a következő lehetőségek valamelyikét annak vezérlésére, hogy mi történjen, ha a jobb gombbal kattint a rajzterületen, és egyetlen parancs sincs folyamatban:
    • Megismétli az utoljára kiadott parancsot. Megismétli az utolsó parancsot. Ezt a lehetőséget választva kikapcsolja az Alap és Szerkesztés helyi menüket. A jobb gombos kattintás ugyanazt eredményezi, mint az Enter billentyű lenyomása.
    • Megjeleníti a helyi menüt. Megjeleníti az Alap vagy a Szerkesztés helyi menüt.
  4. A Parancs üzemmód területen válassza a következő lehetőségek valamelyikét annak meghatározására, hogy mi történjen a jobb kattintásnál a rajzterületen, miközben egy parancs folyamatban van:
    • Enter. Kikapcsolja a Parancs helyi menüt. A jobb gombos kattintás ugyanazt eredményezi, mint az Enter billentyű lenyomása.
    • Helyi menü, minden esetben. Megjeleníti a Parancs helyi menüt.
    • Helyi menü, de csak ha a parancsnak vannak opciói. Csak akkor jeleníti meg a Parancs helyi menüt, ha a parancspromptban vannak elérhető opciók. A parancspromptban az opciókat szögletes zárójelek fogják közre. Ha nem állnak rendelkezésre opciók, akkor a jobb gombos kattintás ugyanazt eredményezi, mint az Enter billentyű lenyomása.

    Amellett, hogy az Alap, a Szerkesztés és a Parancs helyi menük ki- és bekapcsolhatóak, testre szabható az is, hogy ezekben a menükben milyen lehetőségek jelenjenek meg. Például olyan lehetőségek adhatók a Szerkesztés helyi menühöz, amelyek csak körök kijelölésekor jelennek meg.

Az időérzékeny jobb kattintás viselkedés bekapcsolása

Ezzel a módszerrel beállíthatja, hogy a gyors kattintás az Enter billentyű lenyomásának feleljen meg, a hosszabb kattintás pedig egy helyi menüt jelenítsen meg.

  1. Kattintson az Alkalmazás menü Beállítások elemére.
  2. A Beállítások párbeszédpanel Felhasználói beállítások lapjának Szabványos Windows viselkedés területén kattintson a Jobb kattintás testreszabása gombra.
  3. A Jobb kattintás testreszabása párbeszédpanelen válassza ki az Időérzékeny jobb kattintás bekapcsolása jelölőnégyzetet.

    Megadhatja a hosszú kattintás mértékét. Az alapértelmezés 250 ezredmásodperc.

  4. Kattintson az Alkalmaz és bezár gombra.