Információk a lépték méretekhez történő beállításáról

A rajzban megadhatja a méretek léptékét. A méretlépték beállítása függ az elrendezésnél és nyomtatásnál alkalmazott módszertől.

A méretlépték a méretgeometria rajzobjektumokhoz viszonyított méretére van hatással. A méretlépték olyan méretekre van hatással, mint például a szövegmagasság és nyílfejméret, és az eltolások, így például a méretsegédvonal kezdőpontjainak eltolására.

Ezeket a méreteket és eltolásokat a valós, a papíron szereplő méretnek megfelelő értékűre kell beállítani. A méretlépték nem alkalmazza az általános léptéktényezőt a tűrésekre és a mért hosszakra, koordinátákra és szögekre.

Megjegyzés: A feliratozási léptékezés használatával szabályozhatja az elrendezési nézetablakokban megjelenő méretek általános léptékét. Amikor feliratozási méreteket hoz létre, azok léptékezése a feliratozáslépték aktuális beállításán alapul, és automatikusan a megfelelő méretben jelennek meg.

A méretlépték beállítása függ a rajz elrendezésétől. Három módszer használatos a méretek létrehozására a rajzelrendezésekben.

Megjegyzés: Amikor asszociatív méretek segítségével papírtérben méretez modelltérbeli objektumokat, a program automatikusan egyenként beállítja a méretértékeket az összes nézetablak megjelenítési léptékéhez. Ez a beállítás együtt érvényes a DIMLFAC változó aktuális beállításával, és a LISTA parancs méretstílus-felülírásként értelmezi. Nem asszociatív méreteknél kézzel kell beállítani a DIMLFAC változót.