További információk a dinamikus blokkok fogóiról

Az egyéni fogók használatával módosítható egy dinamikus blokkreferencia geometriája.

Amikor paramétert ad dinamikus blokkdefinícióhoz, a paraméter kulcspontokhoz rendelt felhasználói fogói automatikusan hozzárendelésre kerülnek a blokkhoz.

Minden paraméterhez megadható a fogók száma, kivéve az Illesztés paramétert, amely mindig egy fogóval rendelkezik. Amikor kiválaszt egy paramétert a Blokkszerkesztőben, a Fogók száma tulajdonság a Tulajdonságok palettán lehetővé teszi a megjeleníteni kívánt fogók számának kiválasztását. A hozzárendelt művelettel nem rendelkező paraméterek esetében nem jelenik meg fogó.

Ha 0 fogót ad meg egy paraméterhez, a dinamikus blokkreferenciát továbbra is szerkesztheti a Tulajdonságok palettán, ha a blokk ezen bemenet elfogadására van definiálva.

Ha a dinamikusblokk-definíció láthatósági állapotokat vagy keresési táblázatot tartalmaz, definiálhatja úgy a blokkot, hogy csak a keresés fogó legyen látható. Amikor erre a fogóra kattint egy blokkreferenciában, egy legördülő lista jelenik meg. Amikor kiválaszt egy elemet a listából, a blokkreferencia megjelenítése megváltozik.

A program a fogókat automatikusan hozzáadja a paraméterek kulcspontjaihoz. Egy fogót a hozzárendelt paraméter kulcsponttól függetlenül a blokktér bármely területére áthelyezhet. Egy fogó áthelyezése után az továbbra is a hozzárendelt kulcsponthoz tartozik. A hozzárendelt művelettel nem rendelkező kulcspontok esetében nem jelenik meg fogó.

A dinamikus blokkdefinícióhoz hozzáadott paraméter típusa meghatározza a blokkhoz adott fogók típusát.

Fogó-elemleírások megadása

A bázispont és az illesztés paraméterek kivételével minden dinamikusblokk-paraméter rendelkezik legalább egy leírásmezővel.

Paraméter

Leírás

Pont

Pozíció leírása

Hossz

Távolság leírása

Poláris

Távolság leírása, szög leírása

XY

Vízszintes távolság leírása, függőleges távolság leírása

Elforgatás

Szög leírása

Átfordítás

Átfordítás leírása

Láthatóság

Láthatóság leírása

Keresés

Keresés leírása

Igazítás

A „Blokk igazítása objektumhoz” értékre van beállítva

Bázispont

Nincs szükség elemleírásra

Fogók dinamikus blokkokba történő ciklikus beillesztésének megadása

A dinamikus blokkokban található fogók rendelkeznek a Ciklus tulajdonsággal, amellyel az adott fogó beállítható a blokk potenciális beillesztési pontjának. Ha dinamikus blokkreferenciát illeszt rajzba, a Ctrl billentyűre koppintva tallózhat a rendelkezésre álló fogók között, és megadhatja, hogy melyik fogó szolgáljon a beillesztési pontként.