Információk sérült rajzfájlok javításáról

Ha egy rajzfájl sérült, az adatok egy része vagy akár az összes adat helyreállítható a hibák megtalálását és javítását végző parancsokkal.

Javítás és helyreállítás

Ha hiba történik, a diagnosztikai adatokat az acad.err fájlba, illetve az AutoCAD LT esetében az acadlt.err fájlba menti a program. Ezeket a fájlokat használhatja fel a problémák bejelentéséhez.

A rajzfájlok sérültként lesznek megjelölve, ha adathibát észlel bennük a szoftver, vagy ha programhiba fellépése után lettek mentve. Ha a sérülés mértéke csekély, akkor egyes esetekben a rajzot már önmagában a megnyitással kijavíthatja. A sérült és helyreállítást igénylő rajzfájlok megnyitásakor helyreállítási értesítés jelenik meg. Lehetséges

Megjegyzés: A TISZTÍT parancs a szükségtelen definíciók eltávolítására szolgál a rajzokból.

Példa: Fájlok ellenőrzése

A fájlok ellenőrzésekor a program jelentést készít a rajzfájlban előforduló hibákról, és módszereket ajánl azok kijavítására. Az ellenőrzés elindításakor meg kell adnia, kívánja-e kijavíttatni a szoftverrel az előforduló hibákat. A jelentés hasonló a következő példához:

Ellenőrzés: Fejléc

DXF NÉV Aktuális Érték Érvényesítés Alapérték

PDMODE 990 - 2040

UCSFOLLOW 811 vagy 0

Hiba a fejlécváltozók ellenőrzésekor

4 blokk megvizsgálva

1. menet 4 objektum megvizsgálva

2. menet 4 objektum megvizsgálva

Összes talált hiba: 2; kijavítva: 2

Ha nem kéri a hibák javítását, az utolsó bejegyzés erre változik:

Összes talált hiba: 2; kijavítva: 0

A program a helyreállítási ellenőrzés eredményét az ellenőrzési naplófájlba (ADT) írja, ha az AUDITCTL rendszerváltozó 1 (be) értékre van állítva.

A helyreállítás nem feltétlenül állítja helyre a rajzfájl magas szintű integritását. A program annyi anyagot nyer ki a sérült fájlból, amennyit csak tud.