PTÉR (parancs)

Elrendezés esetén egy elrendezés nézetablakban átvált a modelltérről a papírtérre.

Az elrendezés tervezésének részeként létrehozhat objektumokat a papírtérben. Általában beilleszt egy címpecsétet (lásd BEILL), és elrendezési nézetablakokat hoz létre (lásd NABL), amelyek különböző léptékkel jelenítik meg a modell különböző nézeteit. Létrehozhat szöveget, címkéket és méreteket is a papírtéren.

Egy elrendezésben, ha egy elrendezési nézetablakból hozzáfért a modelltérhez, a PTÉR paranccsal válthat vissza a papírtérre. Az állapotsávon kattintson duplán a papírtérbeli elrendezés egy olyan területére, amely nincs elrendezési nézetablakon belül.

A PTÉR paranccsal ellentétben az MTÉR parancs visszatér az elrendezés nézetablakon belüli modelltérhez. A papírtérről modelltérre történő átváltással módosításokat hajthat végre a modellen, és eltolhatja, valamint nagyíthatja a megjelenített nézetet. A modelltérre váltáshoz kattintson duplán az elrendezési nézetablakon belül.

Megjegyzés: A különböző elrendezések és a Modell lap között a rajzterület alján lévő lapokra kattintva válthat. Az elrendezés lapok és a Modell lap csak akkor jelenik meg, ha bejelölte a Megjelenítés lap (Beállítások párbeszédpanel) Elrendezés és Modell lap megjelenítése jelölőnégyzetét.