KONVERTNYSTÍLUS (parancs)

Az aktuális rajzot elnevezett vagy színfüggő nyomtatási stílusúvá konvertálja.

Egy rajz vagy színfüggő, vagy elnevezett nyomtatási stílust használhat, de mindkettőt nem.

A KONVERTNYSTÍLUS parancs egy aktuálisan megnyitott rajzot a színfüggő nyomtatási stílusból elnevezett nyomtatási stílusúvá konvertál, vagy elnevezett nyomtatási stílusúból színfüggő nyomtatási stílusúvá, attól függően, hogy a rajz amelyiket használja.

Amikor konvertál egy rajzot, akkor a KONVERTNYSTÍLUS parancs beállítja a PSTYLEMODE rendszerváltozót a megfelelő értékre (0 = elnevezett, 1 = színfüggő).

Színfüggő nyomtatási stílusok használata esetén a program színek alapján jelöl ki nyomtatási tulajdonságokat az objektumokhoz és fóliákhoz. Azaz az azonos színű objektumok azonos nyomtatási tulajdonságokkal rendelkeznek. A KONVERTNYSTÍLUS átalakítja a rajzot elnevezett nyomtatási stílus használatára, amely az objektumokhoz vagy fóliákhoz a színkiosztástól függetlenül hozzárendelhető. Azaz az azonos színű objektumok különböző nyomtatási tulajdonságokkal rendelkezhetnek.

Rajz konvertálása színfüggő nyomtatási stílusból elnevezett nyomtatási stílusba

Egy párbeszédpanel figyelmeztet, hogy mielőtt a rajzot konvertálná, konvertálja a rajz nyomtatásistílus-táblázatait. A rajzhoz tartozó színfüggő nyomtatásistílus-táblázatokat a KONVERTCTB parancs segítségével elnevezett nyomtatásistílus-táblázatokká konvertálhatja.

A program megjeleníti a Fájl kiválasztása párbeszédpanelt (egy szokásos fájlkiválasztó párbeszédpanelt), ahol kiválaszthatja azt az elnevezett nyomtatásistílus-táblázat fájlt, amelyet a konvertált rajzhoz szeretne csatolni.

A KONVERTNYSTÍLUS parancshoz ki kell választania egy olyan elnevezett nyomtatásistílus-táblázatot, amelyet a KONVERTCTB használatával konvertált. Általánosságban a rajzhoz tartozó színfüggő nyomtatásistílus-táblázatból konvertált elnevezett nyomtatásistílus-táblázatot kell kiválasztani.

A KONVERTNYSTÍLUS hozzácsatolja az elnevezett nyomtatásistílus-táblázatot a modelltérhez és minden elrendezéshez. A rajzfóliákhoz tartozik egy-egy elnevezett nyomtatási stílus (nyomtatásistílus-táblázatból konvertált), amelyek ugyanolyan nyomtatási tulajdonságokkal rendelkeznek, mint amilyennel a korábbi, színfüggő nyomtatási stílusuk is rendelkezett.

A rajz elnevezett nyomtatási stílusba történt konvertálása után megváltoztathatja az elnevezett nyomtatásistílus-táblázat hozzárendelését, vagy más elnevezett nyomtatási stílust rendelhet a modelltérhez vagy az elrendezésekhez. Egyéni nyomtatási stílusokat is rendelhet a rajz objektumaihoz.

Rajz konvertálása elnevezett nyomtatási stílusból színfüggő nyomtatási stílusba

Egy párbeszédpanel figyelmezteti, hogy az objektumokhoz tartozó elnevezett nyomtatási stílus, illetve a modelltérhez és az elrendezéshez tartozó elnevezett nyomtatási stílus le lesz választva.

A rajz színfüggő nyomtatási stílusba történt konvertálása után egy színfüggő nyomtatásistílus-táblázatot rendelhet a rajzhoz. A program a nyomtatási stílusokat szín szerint alkalmazza.