CLOUDCOLLABMODIFIEDOPTION (rendszerváltozó)

Azt szabályozza, hogy a dokumentumok (DWG- és DWT-fájlok) mikor legyenek feloldva a BIM 360-ban, miután be lettek zárva az AutoCAD programban.

Típus:Egész
Mentés helye:Beállításjegyzék
Kezdeti érték:0

Érték

Leírás

0

A dokumentumok zárolásának feloldása nem történik meg azonnal a bezárás után. A dokumentum szerkesztését, mentését és bezárását követően a dokumentum zárolásának feloldása akkor történik meg, ha a módosítások feltöltése befejeződött a BIM 360-ba. Ez megakadályozza, hogy egy másik felhasználó megnyithassa a dokumentumot a legutóbbi módosítások feltöltésének befejezése előtt.

A dokumentum bezárása után megjelenik a „Fájl zárolásának feloldása” művelet az Autodesk Desktop Connector Függőben lévő műveletek ablakában, még akkor is, ha a dokumentumon nem történt módosítás.

1

A legtöbb esetben a dokumentumok zárolásának feloldása a bezárás után azonnal megtörténik (ez alól kivételt képez, ha a dokumentum nem mentett változtatásokat tartalmaz), ami jobb teljesítményt biztosít. Ha egy dokumentum zárolásának feloldása közvetlenül a bezárás után megtörténik, a „Fájl zárolásának feloldása” művelet nem jelenik meg az Autodesk Desktop Connector Függőben lévő műveletek ablakában.

Fontos: Ha a CLOUDCOLLABMODIFIEDOPTION rendszerváltozó 1 értékre van beállítva, a szerkesztett és mentett dokumentumok zárolásának feloldása közvetlenül a bezárás után megtörténik. Attól függően, hogy a mentést követően mikor zárta be a dokumentumot, lehetséges, hogy a dokumentum a BIM 360-ban fel lesz oldva, mielőtt a módosítások BIM 360-ba történő felöltése befejeződne. Annak érdekében, hogy a dokumentumok biztosan zárolva maradjanak a BIM 360-ban, amíg be nem fejeződik a módosítások feltöltése, 0 értéket adjon meg a CLOUDCOLLABMODIFIEDOPTION rendszerváltozó esetében.
Megjegyzés: A rendszerváltozó értékének módosítása után újra kell indítani az AutoCAD-et.