Bővített attribútumszerkesztő

BATTEDIT (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Blokk

Annak a blokknak a neve, amelynek az attribútumait szerkeszti.

Címke

Az attribútumot azonosító címke. Győződjön meg arról, hogy a címke neve egyedi.

Blokk kiválasztása

Átmenetileg bezárja a párbeszédpanelt, amíg kiválaszt egy blokkot a mutatóeszközzel.

Alkalmaz

Frissíti a rajzot az attribútumok változásaival, miközben a Bővített attribútumszerkesztő továbbra is nyitva marad.

Attribútum lap

Megjeleníti az egyes attribútumokhoz rendelt címeket, promptokat és értékeket. Az attribútumoknak csak az értékei változtathatók meg.

Megjegyzés: Mindenképpen győződjön meg arról, hogy az attribútumcímkék egyedi névvel rendelkeznek. A Bővített attribútumszerkesztő vörös színnel jelöli a többször szereplő címkéket. A többször szereplő címkék problémát okozhatnak adatok kiemelésekor vagy dinamikus blokként történő használatkor.
Szűrőlista

Megjeleníti a kiválasztott blokkpéldány attribútumait, és megjeleníti az egyes attribútumok címkéjéit, promptját és értékét.

Érték

Új értéket rendel a kiválasztott attribútumhoz.

A többsoros attribútumokban egy három ponttal jelölt gomb van. Kattintással jelenítse meg a Helyi szövegszerkesztőt, valamint a Szövegformázás eszköztárt és a vonalzót. Az ATTIPE rendszerváltozó értékétől függően vagy a rövidített, vagy a teljes Szövegformázás eszköztár jelenik meg

Ha egy mezőt szeretne használni értékként, kattintson a jobb gombbal, majd a megjelenő helyi menüben kattintson a Mező beillesztése menüpontra a Mező párbeszédpanel megjelenítéséhez.

Szövegbeállítások lap

Beállítja azokat a tulajdonságokat, amelyek meghatározzák az attribútum szövegének a rajzban való megjelenését. Az attribútum szövegének színe a Tulajdonságok lapon állítható be.

Szövegstílus

Az attribútumszöveg stílusát adja meg. E szövegstílus alapértelmezett értékei a párbeszédpanelen megjelenő szövegtulajdonságokhoz hozzárendelt értékek.

Igazítás

Azt határozza meg, hogy az attribútumszöveg hova legyen igazítva (balra, középre vagy jobbra).

Magasság

Meghatározza az attribútumszöveg magasságát.

Forgatás

Meghatározza az attribútumszöveg elforgatási szögét.

Feliratozási

Azt adja meg, hogy az attribútum feliratozási attribútum-e. A feliratozási objektumok és stílusok használatával szabályozható a feliratozási objektumok modelltérben vagy elrendezésben történő megjelenítésének mérete és léptéke.

Hátrafelé

Azt határozza meg, hogy az attribútumszöveg visszafelé írva jelenjen-e meg. Többsoros attribútum esetén nem használható.

Fejjel lefelé

Azt adja meg, hogy az attribútumszöveg fejjel lefelé írva jelenjen-e meg. Többsoros attribútum esetén nem használható.

Szélességi tényező

Az attribútumszöveg karaktertávolságát adja meg. 1.0-nél kisebb érték megadása összetömöríti a szöveget. 1.0-nél nagyobb érték megnyújtja a szöveget.

Dőlésszög

Azt a szöget adja meg, amellyel az attribútumszöveg meg van döntve a függőleges tengelyéhez képest. Többsoros attribútum esetén nem használható.

Határvonal szélessége

Többsoros attribútum esetén azt a maximális sorhosszt adja meg, amely után a szöveg a következő sorban folytatódik. A 0.000 érték azt jelenti, hogy a szöveg sorainak hossza nincs korlátozva. Egysoros attribútum esetén nem használható.

Tulajdonságok lap

Meghatározza azt a fóliát, amelyen az attribútum található, valamint az attribútumszöveg vonalvastagságát, vonaltípusát, színét. Ha a rajzban nyomtatási stílusokat használ, az attribútumhoz is rendelhet nyomtatási stílust a Tulajdonságok lapon.

Fólia

Megadja azt a fóliát, amelyen az attribútum található.

Vonaltípus

Az attribútumszöveg vonaltípusát határozza meg.

Szín

Az attribútumszöveg színét határozza meg.

Vonalvastagság

Az attribútumszöveg vonalvastagságát határozza meg.

Az ezen az opción végzett módosítások nem jelennek meg, ha az LWDISPLAY rendszerváltozó ki van kapcsolva.

Nyomtatási stílus

Meghatározza az attribútum nyomtatási stílusát.

Ha az aktuális rajz színfüggő nyomtatási stílust használ, a Nyomtatási stílus lista nem érhető el.