KONVERTCTB (parancs)

Színfüggő nyomtatásistílus-táblázatot (CTB) konvertál elnevezett nyomtatási stílus táblázattá (STB).

Megjeleníti a Fájl kiválasztása párbeszédpanelt (egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelt), ahol kiválaszthatja a konvertálni kívánt színfüggő nyomtatásistílus-táblázat fájlt. Megjelenik a Mentés másként párbeszédpanel. Ha szükséges, adjon meg a konvertált nyomtatásistílus-táblázatnak egy új helyet és nevet.

A KONVERTCTB parancs elnevezett nyomtatásistílus-táblázatként menti egy színfüggő nyomtatási stílus másolatát, amelyet ezután olyan csatolhat rajzokhoz, amelyek elnevezett nyomtatási stílusokat használnak. A KONVERTCTB parancs nincs hatással az eredeti színfüggő nyomtatási stílusra. Az új elnevezett nyomtatásistílus-táblázat alapértelmezett helye a Plot Styles mappa. Az új elnevezett nyomtatásistílus-táblázat alapértelmezett neve megegyezik a színfüggő nyomtatásistílus-táblázat nevével.

A KONVERTCTB létrehoz egy elnevezett nyomtatási stílust minden olyan színhez, amely egyedi nyomtatási tulajdonságokkal rendelkezik, létrehoz egy elnevezett nyomtatási stílust minden olyan színcsoporthoz, amelyet ugyanahhoz a nyomtatási tulajdonsághoz rendeltek, és létrehoz egy NORMÁL nevű alapértelmezett nyomtatási stílust.

Ha például egy színfüggő nyomtatási stílus minden színe ugyanazzal a nyomtatási tulajdonsággal rendelkezik, akkor a KONVERTCTB csak két elnevezett nyomtatási stílust hoz létre: a NORMÁL alapértelmezett nyomtatási stílust és a STÍLUS 1 nyomtatási stílust, amely azt a nyomtatási stílust örökli, amely a színfüggő nyomtatási stílus összes színéhez hozzá lett rendelve. Viszont számítson arra, hogy a színfüggő nyomtatási stílus minden színének a tulajdonságai ugyanolyanok lesznek két szín, a KÉK és a ZÖLD kivételével. Ha ezek a színek egyedi nyomtatási tulajdonságokkal rendelkeznek, akkor a KONVERTCTB négy elnevezett nyomtatási stílust hoz létre a nyomtatási stílus táblázatban: NORMÁL, amely az alapértelmezett stílus; STÍLUS1, amely a ZÖLD szín nyomtatási tulajdonságait örökli; STÍLUS2, amely a KÉK szín nyomtatási tulajdonságait örökli; és STÍLUS3, amely az összes többi színhez rendelt nyomtatási tulajdonságot örökli.

A KONVERTCTB a nyomtatásistílus-táblázatban lévő nyomtatási stílusoknak általános neveket ad, például STÍLUS1, STÍLUS2 stb. Ezek az általános nyomtatásistílus-nevek a Nyomtatásistílus-táblázat szerkesztőben módosíthatók. Kattintson az Oldalbeállítás párbeszédpanel Nyomtatóeszköz lapján a Szerkesztés gombra. Ha át szeretné nevezni a nyomtatási stílust, ezt az előtt kell megtennie, mielőtt a rajz elrendezéseiben használni kívánja.