Blokkattribútum-kezelő

Kezeli a blokkattribútumok definiálását az aktuális rajzban.

BATTKEZ (parancs) Keres

A blokkok attribútumdefinícióit szerkesztheti, eltávolíthatja, blokkok beillesztésénél megváltoztathatja a megadott attribútumértékek sorrendjét.

A kiválasztott blokk tulajdonságai a tulajdonság listában láthatók. Alapértelmezésben a Címke, a Prompt, az Alapértelmezés, a Mód és a Feliratozási attribútumtulajdonságok jelennek meg az attribútumlistában. Az attribútumlista alatt található leírás megadja az aktuális rajzban, illetve elrendezésben a kiválasztott blokkok példányainak számát.

A Beállítások opció választásával megadhatja, hogy melyik attribútumtulajdonságokat szeretné megjeleníttetni a listában.

Az Attribútumszerkesztő párbeszédpanel megjelenítéséhez kattintson duplán egy attribútumra, ahol módosíthatja az attribútumtulajdonságokat.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Blokk kiválasztása

Blokkot a rajzterületen a mutatóeszköz segítségével jelölhet ki. Amikor a Blokk kiválasztása lehetőséget választja ki, a párbeszédpanel bezáródik, amíg ki nem választ egy blokkot a rajzból, vagy vissza nem lép az Esc billentyű lenyomásával.

Ha módosítja egy blokk attribútumait, és másik blokkot jelöl ki, mielőtt a változtatásokat mentené, a program felajánlja a mentést a másik blokk aktivizálása előtt.

Blokk

Felsorolja az aktuális rajzban található összes, attribútummal rendelkező blokkot. Jelölje ki azt a blokkot, amelynek attribútumait módosítani szeretné.

Attribútumok listája

Megjeleníti a kiválasztott blokk attribútumainak tulajdonságait.

Címke

Megjeleníti az attribútumhoz tartozó azonosítót.

Prompt

Megjeleníti a prompt szövegét, amely a blokk beillesztése esetén jelenik meg.

Alapértelmezés

Megjeleníti az attribútumhoz hozzárendelt alapértelmezett értéket a blokk beillesztésekor.

Módok
  • L=Láthatatlan. Azt jelzi, hogy az attribútum értéke a rajzterületen van elrejtve.
  • K=Konstans. Azt jelzi, hogy az attribútum az alapértékre van beállítva, és ezt nem lehet megváltoztatni.
  • E=Ellenőrző. Azt jelzi, hogy a blokk egy újabb példányának beillesztésekor az attribútumhoz rendelt értékek ellenőrzésére figyelmeztet a program.
  • B=Beállító. Azt jelzi, hogy a blokk beillesztése során az attribútumot az alapértékre állítja be a program.
  • R=Hely rögzítése. Azt jelzi, hogy az attribútum helye rögzítve van a blokkreferencián belül.
  • T=Többsoros. Azt jelzi, hogy az attribútum Többsoros attribútumként lett definiálva, és így tartalmazhat több sornyi szöveget.
A rajzban talált blokkok

A kiválasztott blokk összes példányának számát adja meg az aktuális rajzban.

A modelltérben talált blokkok

A kiválasztott blokk példányainak számát adja meg az aktuális modelltérben vagy elrendezésben.

Példányfrissítés

A kiválasztott blokk összes példányát frissíti az aktuálisan meghatározott attribútumtulajdonsággal. Ez nincs hatással az attribútumokhoz tartozó értékekre.

Mozgatás felfelé

A kiválasztott attribútumcímkét a promptsorrendben felfelé mozgatja. A Mozgatás felfelé gomb nem érhető el, ha állandó attribútum van kiválasztva.

Mozgatás lefelé

A kiválasztott attribútumcímkét a promptsorrendben lefelé mozgatja. A Mozgatás felfelé gomb nem érhető el, ha állandó attribútu van kiválasztva.

Szerkeszt

Megjeleníti az Attribútum módosítása párbeszédpanelt, ahol módosíthatja az attribútumtulajdonságokat.

Eltávolítás

Eltávolítja a kijelölt attribútumot a blokkdefinícióból. Ha a Beállítások párbeszédpanel Változtatások alkalmazása a már létező példányokra opciója ki van jelölve, és ezután választja az Eltávolít opciót, az attribútum az aktuális rajzban található blokk példányaiból eltávolításra kerül. Az Eltávolít gomb nem érhető el az egyetlen attribútummal rendelkező blokkok esetében.

Beállítások

Megnyitja a Blokkattribútum beállításai párbeszédpanelt, ahol testre szabhatja, hogyan jelenjenek meg az attribútuminformációk a Blokkattribútum-kezelőben.

Alkalmaz

Alkalmazza a felhasználó által elvégzett változtatásokat, és a párbeszédpanel megnyitva marad.