Alkalmazások betöltése/törlése párbeszédpanel

Alkalmazásokat tölt be, illetve töröl ki a memóriából, és meghatározza, hogy induláskor mely alkalmazások töltődjenek be.

ALKTÖLT (parancs) Keres

Megjegyzés: A fent bemutatott támogatott fájltípusok eltérnek az AutoCAD LT-ben.

Alkalmazásokat tölt be, illetve töröl a memóriából, valamint meghatározza az indításkor betöltendő alkalmazásokat.

Opciók

A párbeszédpanel felső részén található opciók a szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelből származnak. Az Alkalmazások betöltése/eltávolítása párbeszédpanel egyedi beállításainak leírásai a következők:

Betöltés

Betölti vagy újra betölti a fájllistában vagy az Előzmények lapon kiválasztott alkalmazásokat. A Betöltés nem használható, ha nem választott ki betölthető fájlt. A program az ObjectARX-, VBA- és DBX-alkalmazásokat azonnal betölti, az LSP-, VLX- és FAS-alkalmazásokat pedig várakozási sorba teszi, és csak az Alkalmazások betöltése/törlése párbeszédpanel bezárásakor tölti be.

Megjegyzés: Az AutoCAD LT nem támogatja az ObjectARX-, VBA- és DBX-alkalmazásokat.

Ha korábban már betöltött fájlt jelöl ki, a Betöltés újra betölti az alkalmazást, ha ez lehetséges. ObjectARX-alkalmazások nem tölthetők be ismételten. Ilyenkor először el kell távolítania az ObjectARX-alkalmazást, majd újra be kell töltenie. A Betöltés opció helyi menüből is elérhető, ha a jobb gombbal egy fájlra kattint az Előzmények lapon.

Betöltött alkalmazások

A betöltött alkalmazásokról (fájlnév szerint) betűrendbe rendezett listát jelenít meg. LISP-rutinok csak akkor jelennek meg a listán, ha az Alkalmazások betöltése/törlése párbeszédpanelből töltötte be őket.

Ebbe a listába át is húzhat fájlokat a fájllistákból vagy húzási szolgáltatásokkal rendelkező alkalmazásokból, például a Microsoft® Windows® Intézőből.

Ha az AutoCAD webböngésző segítségével tölt be egy alkalmazást, a böngésző letölti az alkalmazást a számítógép egy átmeneti tárolóhelyére. Innen fogja betölteni az AutoCAD az alkalmazást, ahogy ez ebben a listában megjelenik.

Bizonyos alkalmazásokat törölhet is a listából. Erről részletesen a Törlés opció leírásánál olvashat. Azok a fájlok, amelyek nem törölhetők a memóriából, nem jelölhetők ki.

Előzmények

Fájlnév szerint betűrendbe rendezett listát jelenít meg azokról a betöltött alkalmazásokról, amelyek betöltésekor bejelölte a Hozzáadás az előzményekhez jelölőnégyzetet. Ha a Hozzáadás az előzményekhez nincs bejelölve a fájlok listába történő húzásakor, az áthúzott fájlok betöltődnek, de nem kerülnek be az Előzmények listába.

Hozzáadhat fájlokat húzással a fájlok listájából vagy egy másik alkalmazásból. Betölthet vagy eltávolíthat fájlokat ebből a listából, de alkalmazások törléséhez a Betöltött alkalmazások lapot kell használnia.

Hozzáadás az előzményekhez

Hozzáad egy alkalmazást az Előzmények listához.

Tanácsos lehet nem bejelölni ezt a négyzetet, amikor az alkalmazásokat a termék böngészőjével tölti be, mivel ezek az alkalmazások nem érhetők el, miután az alkalmazás ideiglenes tárolója ki lett ürítve.

Törlés/Eltávolítás

Törli a kiválasztott alkalmazásokat, illetve eltávolítja őket az Előzmények listából. A Törlés gomb csak akkor használható, ha a fájl kijelölésre került a Betöltött alkalmazások lapon. Az Eltávolítás gomb csak akkor használható, ha az Előzmények lapon választott ki egy fájlt.

Nem törölhetők sem a LISP-alkalmazások, sem az olyan ObjectARX-alkalmazások, amelyek nincsenek törlésre bejegyezve. (Az AutoCAD LT nem támogatja az ObjectARX-alkalmazásokat.)

Megjegyzés: Az Eltávolítás nem távolítja el a memóriából a kiválasztott alkalmazást. A Eltávolítás opció úgy is elérhető, hogy a jobb gombbal az Előzmények listában szereplő alkalmazás nevére kattint, és a megjelenő helyi menüt használja.
Indítópult

A termék minden egyes indításakor betöltendő egyéni alkalmazásokat határozza meg.

Megjegyzés: Az AutoCAD 2014-alapú termékekkel kezdődően az Indítópulthoz adott egyéni alkalmazásokat megbízható helyre kell helyezni. A megbízható helyeket a TRUSTEDPATHS rendszerváltozó adja meg.
Tartalom

Megjeleníti az Indítópult párbeszédpanelt.

Az Indítópulthoz úgy is hozzáadhat fájlokat, hogy a jobb gombbal rákattint egy alkalmazás nevére az Előzmények listában, majd a megjelenő helyi menüből kiválasztja a Hozzáadás az Indítópulthoz parancsot, vagy a fájlt a fájlok listájából az Indítópulton lévő képre húzza.

Állapotsor

Olyan üzeneteket jelenít meg, amelyek a betöltési és törlési műveletek állapotát mutatják meg.