Rajzablak színek párbeszédpanel

A felhasználói felület elemeinek megjelenítési színét állítja be az alkalmazásablak minden tartalmi elemére érvényesen.

OPCIÓK (parancs) Keres: Megjelenítés lap > Színek

A kontextus működő környezet, például modelltér. A felhasználói felületi elem egy tételre hivatkozik, amely látható abban a kontextusban, például a szálkereszt mutató vagy a háttérszín.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Szövegkörnyezet

A kontextus a környezet, például a modelltér. A kezelőfelület elemeihez különböző színek lehetnek hozzárendelve a kontextustól függően. A kijelölt környezet megjeleníti a kapcsolódó elemek listáját. Válasszon ki egy környezetet, egy felhasználóifelület-elemet, majd egy színt.

Kezelőfelület elem

A kiválasztott környezetben lévő felhasználóifelület-elemeket sorolja fel. A felhasználó felület egy eleme egy olyan tétel, amely valamilyen módon látható (például a háttér színe). Válasszon ki egy felhasználóifelület-elemet, majd egy színt.

Szín

A rendelkezésre álló és a kiválasztott felhasználói felület elemre alkalmazható színbeállításokat sorolja fel. Választhat egy színt a színlistából, vagy válassza az Egyéb elemet a Szín kiválasztása párbeszédpanel megnyitásához.

A színárnyalás a vörös, kék és zöld árnyalatokat használja a megadott fénysűrűséggel (fényesség), a szín telítettségét 50%-kal növelve.

Világosítás az X, Y, Z-hez

A Z tengely színezése nem érhető el az AutoCAD LT programban.

Megadja, hogy az X, Y és Z tengelyen színvilágosítás alkalmazva lesz-e az alábbi interfész elemekre: szálkereszt mutató, Autotrack vektorok, alapsík rácsvonalak és skiccelési eszköztárak.

Aktuális elem visszaállítása

Visszaállítja az éppen kiválasztott felhasználói felület elemet az alapértelmezett színére.

Aktuális tartalom visszaállítása

Az összes felhasználói felületi elemet az aktuálisan kiválasztott tartalomban azok alapértelmezett színére állítja vissza.

Összes tartalom visszaállítása

Minden felhasználói felületi elemet visszaállít az alapértelmezett színbeállításra.

Klasszikus színek helyreállítása

Csak a 2D modelltér felhasználóifelület-elemeit állítja vissza az AutoCAD 2008 klasszikus színeire.

Előnézet

A rajznak a megadott beállítások hatását tükröző előnézetét jeleníti meg.