Információk a kormánykerekekről

A mutatót követő SteeringWheels menük körcikkekre vannak felosztva. Minden körcikk egy különálló navigációs eszköz.

A SteeringWheels, más néven kormánykerék, időt takarít meg azáltal, hogy több általános navigációs eszközt egy kezelőfelületen jelenít meg. A kerekek feladatspecifikusak, ezek segítségével mozgatható és tájolható a tárgy a különböző nézetekben.

A kormánykerekek megjelenítése és használata

Az interaktív használat elsődleges módja a kerék valamelyik körcikkének lenyomása és húzása. A kerék megjelenését követően a navigációs eszköz aktiválásához kattintson az egyik körcikkre, és tartsa lenyomva a mutatóeszköz dombját. Húzza az aktuális nézet tájolásának megváltoztatásához. A gomb felengedésével visszatérhet a kormánykerékhez.

A kormánykerekek megjelenése

A kormánykerekek megjelenését az elérhető kerékstílusok közötti váltással, illetve a méretük és átlátszatlanságuk módosításával lehet megszabni. A kormánykerekek (kivéve a 2D Navigációs kormánykereket) kétféle stílusban állnak rendelkezésre: nagy és mini.

A kormánykerék mérete meghatározza a keréken megjelenő körcikkek és címkék méretét, az átlátszatlanság szintje pedig a kormánykerék mögötti modell objektumainak láthatóságát befolyásolja.

Kerékre vonatkozó eszköztippek, eszközüzenetek, valamint az eszköz mutatójának szövege

A kerék gombjaira vonatkozó eszköztippek akkor jelennek meg, ha a mutatót a gombok fölé mozgatja. Az eszköztippek a kerék alatt jelennek meg, és arról tájékoztatnak, hogy a körcikkre vagy gombra kattintva milyen művelet hajtható végre.

Az eszköztippekhez hasonlóan az eszközüzenetek és a mutatóhoz tartozó szövegek is a kormánykerék valamely navigációs eszközének használata közben jelennek meg. Az eszközüzenetek akkor jelennek meg, ha valamelyik navigációs eszköz aktív; az eszköz használatára vonatkozó alapvető utasításokat jelenítenek meg. A mutatószöveg a mutató melletti aktív navigációs eszköz nevét tartalmazza. Az eszközüzenetek és a mutatószövegek letiltása kizárólag a minikerekek vagy a Teljes navigációs kerék esetén megjelenő üzenetekre van hatással.