Információk az alávetítési információk megtekintéséről

A rajzhoz csatolt alávetítések fájlspecifikus információit megtekintheti a Külső referenciák palettában. Ugyanitt betölthet, illetve a memóriából törölhet alávetítéseket, és más műveleteket is végrehajthat.

A Külső referenciák palettáról lista vagy fastruktúra formátumban megtekintheti az alávetítési információkat. Az információmegjelenítés módjának vezérléséhez a Külső referenciák palettán kattintson a jobb felső sarokban lévő Lista nézet vagy Fa nézet gombra. A listanézet megmutatja a rajzokban lévő egyes alávetítések nevét, a betöltés állapotát, a fájlméretet, az utolsó módosítás dátumát és az útvonalat. A fa nézet az alávetítéseket hierarchikus elrendezésben, az xrefekben és blokkokban érvényes beágyazási szintjükkel együtt jeleníti meg. Az állapot, méret és egyéb információk nem jelennek meg a fa nézetben.

Mindkét nézetben megjeleníthetők egy alávetítés adatai; az alávetítés csatolható vagy leválasztható; törölhető vagy újra feltölthető; a mentéshez új útvonal határozható meg.

A Lista nézet használata

A listanézet az aktuális rajzhoz csatolt összes alávetítést megmutatja, de nem adja meg az előfordulások számát. Ez az alapértelmezett nézet. Az alávetítések az oszlopfejlécre kattintva kategória szerint rendezhetők. Az oszlopok szélessége megváltoztatható a jobb vagy bal szegélyük áthúzásával.

Az alábbi információ jelenik meg a lista nézetben:

Ha a program nem talál egy alávetítést, a listában Nem található állapotjelzést kap. Ha az alávetítés hivatkozás nélküli, akkor az alávetítéshez nincs példány csatolva. Ha az alávetítés nincs betöltve, akkor Memóriából törölve állapotjelzést kap. A Memóriából törölve vagy Nem található állapotú alávetítések nem jelennek meg a rajzban.

Fa nézet használata

A fa nézet legfelső szintje tartalmazza a DWF-, DWFx-, PDF- és DGN-fájlok betűrendes listáját. A legtöbb esetben egy alávetítési fájl közvetlenül a rajzhoz van csatolva, és a listában a legfelső szinten áll. Azonban ha egy xref vagy egy blokk egy csatolt alávetítést tartalmaz, további szintek jelennek meg.

Alávetítésfájl részletes adatainak megjelenítése

Lehetősége van a kijelölt alávetítés előnézetének megtekintésére, valamint a DWF-, DWFx-, PDF- vagy DGN-fájl részletes adatainak megjelenítésére, például: