További információk a feliratozásléptékről

A feliratozásléptékkel határozható meg a szövegmagasság vagy a feliratozási objektum általános léptéke.

Az általános lépték kiszámításához használt megközelítés attól függ, hogy az objektum modelltérben vagy egy elrendezésben van-e elhelyezve.

Modelltérben

Amikor feliratozási objektumokat hoz létre a modelltérben, az alábbiakat kell figyelembe vennie:

A feliratozási objektumok szövegmagassága vagy léptéke beállítható egy rögzített szövegmagasságra, illetve vezérelhető az objektumnak egy feliratozásléptékhez való hozzárendelésével. A rögzített szövegmagassághoz vagy objektumléptékhez hozzárendelt feliratozási objektumok méretarányosak maradnak az aktuális nyomtatási vagy nézetablakléptékhez.

Ha egy feliratozási objektum feliratozási tulajdonsága engedélyezve van, akkor a szövegmagasság vagy a feliratozási objektum léptékét a rendszer úgy módosítja az aktuális rajzfeliratozás vagy az elrendezési nézetablak léptéke alapján, hogy automatikusan megőrizze a méretét.

Közvetlenül egy elrendezésen

Az egy elrendezés papírterén létrehozott feliratozási objektumokat teljes méretben érdemes létrehozni, mivel az elrendezések kinyomtatása rendszerint 1:1 méretarányban történik. Például a papírtéren 1/8 hüvelykes magassággal rendelkező szöveg kinyomtatva is 1/8 hüvelyk magas lesz, kivéve, ha az 1:1-es léptéktől eltérő mértéket használ az elrendezés kinyomtatásához.