További információk az objektumok tükrözéséről

Átfordíthatja az objektumokat egy megadott tengelyen, tükörszimmetrikus objektum létrehozásához.

Az objektumokat egy tükrözési tengelynek nevezett vonalra tükrözi. Ezt az ideiglenes tükrözési vonalat két ponttal adhatja meg. Az eredeti objektumok törölhetők vagy megtarthatók.

Alapértelmezés szerint a szövegek, sraffozások, attribútumok és attribútum-definíciók tükrözésekor, azok a tükörképen nem fordítva vagy fejjel lefelé jelennek meg. A szövegnek ugyanolyan illesztése és igazítása van, mint az objektum tükrözése előtt volt. Amennyiben a szöveget meg kívánja fordítani, állítsa a MIRRTEXT rendszerváltozót 1 értékűre.

A MIRRTEXT a SZÖVEG, az ATTDEF vagy a BSZÖVEG parancs segítségével létrehozott szövegekre, attribútum-definíciókra és változó-attribútumokra hat. Blokk tükrözésekor a program megfordítja azokat a szöveges és állandó attribútumokat, amelyek egy beillesztett blokk részei, a MIRRTEXT értékétől függetlenül.

A MIRRHATCH rendszerváltozó az ÁTMENET, illetve a SRAFFOZ paranccsal létrehozott objektumokra van hatással. A MIRRHATCH rendszerváltozó szabályozza, hogy a program tükrözi-e a sraffozási minta irányát, vagy megtartja.

Térbeli tükrözés (az AutoCAD LT programban nem érhető el)

A TÜKRÖZ3D paranccsal objektumok tükrözhetők egy megadott tükrözési síkra. A tükrözési sík az alábbiak egyike lehet: