További információk a lapkészletek használatáról hálózati környezetben

A hozzárendelések és információk, amelyek meghatároznak egy lapkészletet, a lapkészlet adatfájlban (DST) tárolódnak. Amikor első alkalommal hoz létre új lapkészletet, létrejön a lapkészletek alapértelmezett, AutoCAD Sheet Sets nevű tárolómappája az alapértelmezett helyen, a Dokumentumok mappában.

Amikor a lapkészleteket munkacsoportban használja, minden csoporttagnak hálózati hozzáférése kell, hogy legyen a lapkészlettel társított DST-fájlhoz és rajzsablon (DWT) fájlhoz:

Bármelyik csoporttag által végzett bármilyen változtatás rövid időre megnyitja a DST-fájlt és frissíti a benne tárolt információkat. A DST-fájl megnyitásakor egy lakat ikon jelenik meg a Lapkészletkezelő bal felső sarkában a lapkészlet neve mellett:

A lakat ikonon megjelenő zöld pont azt jelzi, hogy a számítógép Lapkészletkezelő munkamenete átmenetileg zárolta a DST-fájlt.

A piros pont megjelenése azt jelzi, hogy az egyik csapattára számítógépén futó Lapkészletkezelő munkamenet átmenetileg zárolta a DST-fájlt.

A sárga pont a lakat ikonban azt jelenti, hogy a lap különleges állapotban van; például lehet, hogy a fájltulajdonságait Írásvédett opcióra állították.

A munkacsoport többi tagja automatikusan követheti a lapkészlet változásait a Lapkészletkezelő fa nézetében.

Logikai meghajtó elnevezése

Ha két vagy több felhasználó ugyanazokat a lapfájlokat különböző logikai meghajtón keresztül éri el a hálózaton, mindegyiküktől kérni fogja a rendszer, hogy újra mentsék el a lapkészletet a saját logikai meghajtójuk használatával. A szükségtelen mentések elkerülése végett ajánlott, hogy minden felhasználó ugyanazon a logikai meghajtón keresztül csatolja be a hálózati meghajtót, ha lehetséges.

Lap állapota

Az aktuális lapkészlet lapjainak állapot adatai is elérhetők a többi munkacsoport tag számára. Az állapot adatok a fa nézetben jelennek meg és következő feltételek egyikét jelzik:

A lap szerkesztéshez hozzáférhető.

A lap lezárva.

A lap hiányzik, vagy egy szokatlan mappahelyen található.

Megjegyzés: Hamis lakat ikon jelenhet meg hálózati probléma esetén, vagy ha a program váratlanul összeomlik. Ha valamilyen problémára gyanakszik, kattintson a lapra, hogy további információk jelenjenek meg.

A többi csapattag aktív lapjainak állapotváltozásait automatikusan lekérdezi, és a fa nézetet frissíti a Lapkészletkezelő aktuális munkafolyamatában. A lekérdezési folyamat kihagyja a lekérdezés szakaszát a munkafolyamatból, ha egy parancs aktív. Lap állapotának frissítéshez kattintson a Lap állapotának frissítése gombra a Laplista lapon.

Bármelyik lapra kattinthat, hogy további információk jelenjenek meg a Lapkészletkezelő Részletek területén.

Munka a Lapkészletkezelő nélkül

Bizonyos korlátokig csoportban használhatja a lapkészleteket azokkal a munkatársaival, akik nem rendelkeznek hálózati hozzáféréssel, vagy nem férnek hozzá a Lapkészletkezelőhöz. Mindamellett a DST-fájl információi eltárolódnak (ideiglenesen) minden rajzfájlban, és megőrzi az olyan lapkészlet információkat, mint a felhasználói tulajdonságok, amikor a rajzfájlt más csoporttagok is használják.

Ha a csoport egy tagja módosítja a DST-fájlban lévő információt, akkor esetleg a különböző rajzfájlokban lévő információkat is frissíteni kell. Nyitott lapkészlet mellett frissítse a lapot megnyitással és mentéssel.

Egy lapkészletben az összes lapot frissítheti automatikusan a lapkészlet helyi menüjében az Összes lap mentése újra lehetőséggel. A korábbi DWG-fájlformátumban mentett rajzfájlokat a formátum módosítása nélkül menti a program.

Megjegyzés: Hálózatos környezetben bizonyosodjon meg arról, hogy az aktuális lapkészlet minden rajzfájlját bezárja, melyet más felhasználó megnyitott, mielőtt végrehajtja az Összes lap mentése újra műveletet.