Információk a hibák kijavításáról

Számos módszer alkalmazható a legutóbbi műveletek visszavonására.

Egyetlen művelet visszavonása

Egyetlen művelet visszavonásának legegyszerűbb módja a VISSZA vagy a V parancs kiadása. Sok parancsban van saját V (vissza) opció, így a hibát az adott parancs megszakítása nélkül is kijavíthatja. Ha például vonalakat vagy vonalláncokat hoz létre, a v karakter beírása visszavonja az utolsó vonalszakasz megrajzolását.

Megjegyzés: Alapértelmezés szerint a VISSZA parancs úgy van beállítva, hogy az egymást követő ELTOLÁS és ZOOM parancsokat egy műveletként kezelje visszavonási vagy ismétlési művelet esetén. A menüből indított ELTOLÁS és ZOOM parancsokat azonban nem egyesíti – ezeket mindig külön műveletként hajtja végre.

Több művelet egyidejű visszavonása

Használja a VISSZA parancs Kezdet opcióját a használni kívánt művelet megjelölésére. Ekkor a VISSZA parancs Hátra opcióját használhatja valamennyi művelet visszavonására, amely a megjelölt művelet után hajtódott végre. Használja a VISSZA parancs Kezdet és Vége opcióját, ha több műveletet csoportként kíván definiálni.

A Központi eszköztár Vissza listájának használatával is visszavonhat több műveletet egyidejűleg.

A Vissza parancs hatásának visszavonása

Egyszeri V vagy VISSZA parancs hatását visszafordíthatja, ha a kiadását követően azonnal kiadja az ELŐRE parancsot.

A Központi eszköztár Előre listájának használatával több művelet visszavonását is semmissé teheti egyidejűleg.

Objektumok törlése

Bármelyik megrajzolt objektumot törölheti. Ha véletlenül nem a kívánt objektumot törölte, használhatja a VISSZA vagy a HOPP parancsot a visszaállításhoz.

Parancs megszakítása

Visszavonhat parancsot annak befejezése nélkül az Esc billentyű lenyomásával.