Információk a raszterképek információinak megtekintéséről

Megtekintheti a fájlvonatkozású információt a rajzhoz csatolt raszterképről. Betöltheti és törölheti a memóriából a képet, és végrehajthat egyéb műveleteket a Külső referenciák paletta segítségével.

A Külső referenciák palettán a képre vonatkozó adatokat tekintheti meg lista vagy fa formátumban a Fájlreferenciák ablakban. Az információmegjelenítés módjának vezérléséhez a Külső referenciák palettán kattintson a jobb felső sarokban lévő Lista nézet vagy Fa nézet gombra. A listanézet megjeleníti az összes kép nevét a rajzban, betöltési állapotukkal, méretükkel, utolsó módosítási dátumukkal és a keresési útvonallal. A fa nézet olyan hierarchiában sorolja fel a képeket, amely megmutatja a beágyazási szintjüket a hivatkozott rajzokban és blokkokban. Az állapot, a méret és a többi információ a Részletek területen látható.

Mindkét nézetben megjeleníthet képekkel kapcsolatos információkat, csatolhat vagy leválaszthat, betölthet vagy törölhet a memóriából képet, valamint beállíthat és menthet egy új keresési útvonalat.

A Lista nézet használata

A listanézet megjeleníti az aktuális rajzhoz csatolt képeket és minden más külső referenciát, de nem határozza meg a példányok számát. Ez az alapértelmezett nézet. A külső referenciák az oszlopfejlécekre kattintva kategóriák szerint rendezhetők. Az oszlopok szélessége megváltoztatható a jobb vagy bal szegélyük áthúzásával.

Az alábbi információ jelenik meg a lista nézetben:

Ha egy kép nem található, akkor megkapja a Nem található jelzést. A „Nem található” képek képhatárvonalként szerepelnek a rajzban még olyankor is, ha az IMAGEFRAME rendszerváltozó ki van kapcsolva. Ha a kép hivatkozás nélküli, akkor nincs képhez csatolt példány. Ha a kép nincs betöltve, akkor az állapota Memóriából törölve. A Memóriából törölve és Nem található állapotú képek nem jelennek meg a rajzban.

Fa nézet használata

A fa nézet felső szintje a hivatkozott fájlokat csatolásuk sorrendjében jeleníti meg. A legtöbb esetben egy képfájl közvetlenül kapcsolódik a rajzhoz és a legfelső szinten jelenik meg a listában. Azonban ha egy DWG-fájlreferencia vagy blokk csatolt képet tartalmaz, további szintek jelennek meg.

A képfájl részleteinek megtekintése

A Külső referenciák paletta alsó ablakában megtekintheti a kijelölt kép előnézett vagy a képfájl következő adatait:

Képinformációk megtekintése a Szöveges ablakban

A parancssorban megtekintheti a képre vonatkozó adatokat. A parancssorban elérhető adatok között szerepel a kép neve, a kép útvonala, a definíciók száma és a rajzhoz csatolt képek példányainak száma.