ÍVFELB (parancs)

Az aktuális nézetablakban beállítja az objektumok vonalazását, ha a WHIPARC ki van kapcsolva.

Keres
Fontos: A program figyelmen kívül hagyja a korábban használt gyors zoom beállítást, de a prompt a parancsfájlok kompatibilitása érdekében nem lett eltávolítva.

Az ÍVFELB a körök, ívek, spline-ok és a rövid vektorokat használó íves vonalláncok megjelenítését vezérli. Minél nagyobb a vektorok száma, annál egyenletesebb lesz az ívelt objektum megjelenése. Ha például nagyon kis méretű kört hoz létre, majd azt nagyítja, a kör sokszögként jelenhet meg. Az ÍVFELB paranccsal növelheti a kör vonalazását.

Megjegyzés: Az ÍVFELB módosítása után a rajz újból létrejön. Az ÍVFELB vonalazási értékének növelésével hosszabbá válhat a rajz ismételt létrehozásához szükséges idő. A beállított érték az ív közelítéséhez használt vektorok maximális számának kétszerese.

Még a WHIPARC bekapcsolása mellett sem lehet minden objektumot natív módon megrajzolni a hardverrel, ezért ezeket az objektumokat a program felbontja vonalakra, és alkalmazza rájuk a beállítást.

Ha egy elnevezett (papírtér) elrendezést először választ ki, és az alapértelmezett nézetablak létrejön az elrendezésben, akkor ennek a kezdeti nézetablaknak a felbontása megegyezik a Modell elrendezés nézetablakának felbontásával.

Az ÍVFELB beállítását a rendszer elmenti a rajzban. Az új rajzokhoz rendelt alapbeállítás megváltoztatásához módosítsa az ÍVFELB beállítást az új rajzok alapjaként szolgáló sablonokban.