TAKAR (parancs)

3D modellt jelenít meg a nem látható élek eltávolításával a 2D drótvázas látványstílushoz.

Keres

A más objektumok elrejtésére képes objektumok például a körök, szilárdtestek, szövegek, lemezek, széles vonalláncszakaszok, 3D szilárdtestek, 3D felületek, 3D hálók és a nem nulla vastagságú objektumok kihúzott élei. A kihúzott köröket, szilárdtesteket és széles vonalláncszegmenseket szilárdtestekként kezeli, felső és alsó lapokkal.

Ha el kívánja rejteni a BSZÖVEG vagy a SZÖVEG paranccsal létrehozott szöveget, a HIDETEXT rendszerváltozónak adjon 1 értéket, vagy rendeljen vastagságot a szöveghez. Ha a HIDETEXT rendszerváltozó ki van kapcsolva, akkor a TAKAR parancs figyelmen kívül hagyja a szövegobjektumokat a takart nézet létrehozásakor. A szövegobjektumok mindig látszanak, függetlenül attól, hogy takarja-e őket más objektum, illetve más objektumokra a szövegobjektumok általi takarás nincs hatással.

Az INTERSECTIONDISPLAY rendszerváltozó vezérli a 3D szilárdtestek és felületek metszéspontjainak megjelenítését, ha a látványstílus csak 2D drótváz.

Ha a DISPSILH rendszerváltozó be van kapcsolva, a TAKAR parancs körvonalélekkel rendelkező 3D szilárdtest és felület objektumokat jelenít meg és meggátolja a lapkák megjelenítését. Ez nincs hatással a 3D háló objektumokra.

A hatás visszaállításához tegye a következők egyikét: