Jobb kattintás testreszabása párbeszédpanel

A rajzterületen végrehajtott a jobb gombbal történő kattintás funkcióját határozza meg: helyi menü megjelenése vagy az Enter billentyűvel azonos hatás.

OPCIÓK (parancs) Keres: Felhasználói beállítások lap > Jobb kattintás testreszabása

Ha hozzászokott az aktív parancsok melletti a jobb gombos módszer használatához az Enter billentyű helyett, akkor érdemes lehet letiltania ebből a párbeszédpanelből a parancs helyi menüit. A helyi menüket a SHORTCUTMENU rendszerváltozó használatával is vezérelheti.

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Időérzékeny jobb kattintás bekapcsolása

Vezérli a jobb gombbal történő kattintás jellegét. A gyorskattintás az Enter billentyű lenyomásával azonos. Hosszabb kattintás megjeleníti a helyi menüt. A hosszabb kattintás időtartamát ezredmásodpercekben adhatja meg.

Alapértelmezett üzemmód

Meghatározza, hogy mi történjen, amikor a felhasználó a jobb gombbal kattint a rajzterületen, és nincs kiválasztva objektum, illetve nincs végrehajtás alatt levő parancs.

Utoljára kiadott parancs ismétlése

Letiltja az Alapértelmezett helyi menüt. Ennek eredményeként a rajzterületen történő a jobb gombos kattintás, amikor nincsenek objektumok kiválasztva és nincsenek folyamatban lévő parancsok, azonos az Enter billentyű lenyomásával, ami megismétli az utoljára végrehajtott parancsot.

Megjeleníti a helyi menüt

Engedélyezi az Alapértelmezett helyi menüt.

Szerkesztés üzemmód

Meghatározza, hogy mi történjen, amikor a jobb gombbal kattint a rajzterületen, és egy vagy több objektum ki van választva, de nincs aktív parancs.

Utoljára kiadott parancs ismétlése

Letiltja a Szerkesztés helyi menüt. Ennek eredményeként a rajzterületen történő a jobb gombos kattintás, amikor egy vagy több objektum van kiválasztva és nincsenek folyamatban lévő parancsok, azonos az Enter billentyű lenyomásával, ami megismétli az utoljára végrehajtott parancsot.

Megjeleníti a helyi menüt

Engedélyezi a Szerkesztés helyi menüt.

Parancs üzemmód

Meghatározza, hogy mi történjen, amikor a felhasználó a jobb gombbal kattint a rajzterületen, és végrehajtás alatt van egy parancs.

Adja meg

Kikapcsolja a Parancs helyi menüt. Ennek eredményeként ha a rajzterületen a jobb gombbal kattint amikor nincsenek futó parancsok, a kattintás azonos az Enter billentyű lenyomásával.

Helyi menü: mindig engedélyezve

Engedélyezi a Parancs helyi menüt.

Helyi menü: csak akkor engedélyezve, ha a parancsnak vannak opciói

A Parancs helyi menüt csak akkor engedélyezi, ha a parancsopciók elérhetők a parancspromptoknál. Ha nem állnak rendelkezésre opciók, akkor a jobb gombos kattintás ugyanazt eredményezi, mint az Enter billentyű lenyomása.