További információk a fájlok csatolásáról alávetítésként

Rajzfájlhoz DWF-, DWFx-, DGN- vagy PDF-fájlt lehet alávetítésként csatolni.

A rajzfájlokban ugyanúgy lehet elhelyezni, illetve hivatkozni alávetítésfájlokat, mint ahogyan azt raszterképfájlok esetében is tenné – valójában nem képezik részét a rajzfájlnak. A raszterfájlokhoz hasonlóan az alávetítés is útvonalnévvel van a rajzfájlhoz csatolva. Ez az útvonalnév bármikor módosítható vagy törölhető. Az alávetítés azonban nem rendelhető kizárólagosan a rajzhoz, és nincs lehetőség az alávetítés tartalmának szerkesztésére vagy módosítására.

Az alávetítések csatolásának köszönhetően úgy férhet hozzá a fájlokhoz a rajzon belül, hogy közben a rajzfájl mérete nem növekszik jelentősen.

Megjegyzés: Bár az alávetítésfájlok a forrásrajzok másolatai, pontosságuk nem éri el a rajzfájlokét, és a pontosság tekintetében előfordulhatnak kisebb eltérések.

Speciális szempontok

Tipp: A kiválasztott objektumokat a DGN-alávetítési fájlokból az aktuális rajzba másolhatja a BMÁSOL paranccsal.

Jelszóval védett alávetítésfájlok

Az alávetítésként egy rajzhoz csatolt fájlok elláthatók jelszavas védelemmel. A DWF-, DWFx- és PDF-fájlok jelszava esetében számít a kis- és nagybetűk közötti különbség.

Megjegyzés: Az AutoCAD-fájlok jelszavas védelme nem érhető el, mivel ez a funkció nem felel meg a jelenlegi biztonsági szabványoknak. Továbbra is meg tudja majd nyitni a jelszóval védett fájlokat.