További információk az ívelt objektumokról

Az ívelt objektumok közé tartoznak az ívek, körök, vonalláncívek, gyűrűk, ellipszisek és spline-görbék.

Ívek – Íveket három tetszőleges pont megadásával hozhat létre.

Körök – Köröket a középpont és a sugár meghatározásával hozhat létre. Az alapértelmezett módszer mellett megadhat két, az átmérőt meghatározó vagy három, a kerületet meghatározó pontot, illetve megadhat két érintőpontot és a sugarat.

Vonalláncívek – A több szakaszból álló vonalláncívek olyan szerkesztési lehetőségeket biztosítanak, amelyek az egyszerű ívek esetén nem érhetőek el, mivel módosíthatja a szélességüket és görbületüket. Ha ívszakaszokat rajzol vonalláncként, az ív első pontja megegyezik az előző szakasz végpontjával.

Gyűrűk – A gyűrűk kitöltött karikaként vagy tömör körként jelennek meg, de valójában szélességgel rendelkező zárt vonalláncok.

Ellipszisek – Az ellipszis alakját két tengely határozza meg, amelyek a szélességét és hosszúságát vezérlik. A hosszabb tengelyt nagytengelynek, míg a rövidebb tengelyt kistengelynek nevezzük.

Spline-görbe – A spline-görbe olyan simított görbe, amely a görbe alakjára hatással lévő adott pontsorozaton keresztül vagy annak közelében halad. Spline-görbéket vezérlő csomópontokkal vagy illesztési pontokkal hozhat létre vagy szerkeszthet.