Információk felhasználói blokkszerzői eszközök létrehozásáról

A blokkszerzői paletták segítségével hozzon létre felhasználói eszközöket dinamikus blokkok kialakításához.

Az eszközpaletták más típusaihoz hasonlóan a blokkszerzői paletták is felhasználhatók gyakran használt paraméterek és műveletek dinamikus blokkdefinícióhoz való hozzáadására.

Paraméterkészletek használata

A Blokkszerzői paletták Paraméterkészletek lapja lehetővé teszi, hogy gyakran összepárosított paramétereket és műveleteket adjon dinamikus blokkdefiníciójához.

Amikor először ad hozzá egy paraméterkészletet a dinamikus blokkdefinícióhoz, egy sárga figyelmeztetés ikon jelenik meg az egyes műveletek mellett. Ez azt jelzi, hogy mindegyik művelethez hozzá kell rendelnie egy kiválasztási halmazt. Kattintson kétszer a sárga figyelmeztető ikonra (vagy használja a BMŰVELETBEÁLL parancsot), és kövesse a parancspromptokat a művelet kiválasztási halmazhoz történő hozzárendeléséhez.

Megjegyzés: Amikor egy keresési paraméterkészletet illeszt be, és kétszer kattint a sárga figyelmeztető ikonra, megjelenik a Tulajdonságkeresési táblázat párbeszédpanel. A Keresési műveletek nem egy kiválasztási készlethez, hanem a táblázat adataihoz vannak hozzárendelve.

Eszközök tulajdonságainak módosítása

Az Eszköz tulajdonságai párbeszédpanelen módosíthatók a felhasználói eszközök alábbi tulajdonságai (a párbeszédpanel a Blokkszerzői palettáról érhető el, a helyi menü Tulajdonságok elemére kattintva):

Megjegyzés: A Blokkszerkesztőből nem lehet paramétereket vagy műveleteket áthúzni a szokványos eszközpalettákra.