További információk az Objektumtulajdonságok eszközökről

Az éppen végzett munka jellegétől függően több, az objektumtulajdonságokat vezérlő eszköz közül választhat.

A Tulajdonságok paletta használata

A Tulajdonságok paletta a tulajdonságbeállítások teljes listáját biztosítja.
  • Ha nincs kijelölve objektum, akkor az összes új objektumra vonatkozó aktuális tulajdonságokat módosíthatja és tekintheti meg.
  • Ha egy objektum van kijelölve, akkor annak a tulajdonságai módosíthatók és tekinthetők meg.
  • Ha több objektum van kijelölve, akkor közös tulajdonságaik lesznek módosíthatók és megtekinthetők.

A Gyorstulajdonságok paletta használata

Ha duplán kattint egy objektumra, akkor általában megnyílik a Gyorstulajdonságok paletta, és abban módosíthat az objektum tulajdonságain.

Megjegyzés
  • Több objektumtípus esetében a dupla kattintásra a Gyorstulajdonság paletta helyett egy szerkesztő vagy egy objektumspecifikus parancs nyílik meg. Az ilyen típusú objektumok közé tartoznak a blokkok, a vonalláncok, a spline-görbék, és a szövegek.
  • A Felhasználói felület testreszabása párbeszédpanel (CUI) használatával állíthatja be, hogy az egyes objektumtípusokra duplán kattintva melyik palettát vagy parancsot kívánja használni.

A szalag Tulajdonságok paneljének használata

A szalag Kezdőlapjának Fóliák és Tulajdonságok paneljén ellenőrizheti és módosíthatja a leggyakrabban használt tulajdonságok, a szín, a fólia, a vonalvastagság és a vonaltípus beállításait.

Ha nincs objektum kijelölve, akkor a fent kiemelt legördülő listák a rajz aktuális beállításait jelenítik meg. Ha kijelöl egy objektumot, akkor a legördülő listák annak az objektumnak a tulajdonságbeállításait fogják megjeleníteni.