Darabszám paletta

Egy palettát jelenít meg, amelyen megtekintheti és kezelheti a megszámlált blokkokat.

DARABSZÁMLISTA (parancs) Keres

A Darabszám paletta megjeleníti a blokkneveket és az egyes blokkok darabszámát. Miközben az aktív számlálásban van, a Darabszám paletta megjeleníti a számlálás részleteit, beleértve a hibajelentést (ha van). A jelentés felsorolja a számlálási hibákat, például az átfedésben lévő, szétvetett vagy átnevezett objektumokat. Kattintson a számlálási hibára az objektum nagyításához és ellenőrzéséhez.

A külső referenciák és a papírtér objektumait a program kiszűri a számlálásból. A megadott nézetablak valamelyik területéről származó objektumok számlálása nem támogatott. Az alábbi objektumok sem támogatottak, és a program kizárja őket a számlálásból:
Megjegyzés: A Darabszám palettán csak a modelltér látható blokkjai jelennek meg.

Opciók

Keresés
Szűri az elérhető blokkokat, amint megadja a név vagy a kulcsszavai első néhány betűjét.
Számlálás adott területen
Egy számlálási területet ad meg rajzban, és megjeleníti a meghatározott területen található blokkok megfelelő számát.
Ehhez a lapkészlethez a következő blokkok tartoznak:
A rajzban található blokkneveket és az egyes blokkok darabszámát jeleníti meg. Ha egy blokk több példányát szúrták be a rajzba, és ezek a példányok eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, a darabszámot szűrheti általános blokktulajdonságok, például a fólia, a lépték és a tükrözési állapot alapján. A további szűrők a megszámlált blokkok felhasználói paraméterei és attribútumai alapján jelennek meg.
Táblázat létrehozása
A rajzban található blokkneveket és az egyes blokkok darabszámát tartalmazó táblázatot szúr be.