Információk a revízióbuborékokról

A revízióbuborékok zárt vonalláncok, amelyek ívszakaszokból álló, buborék formájú objektumokat képeznek.

A rajzok ellenőrzése vagy jelölése során a revízióbuborékok használatával kihangsúlyozhatja a rajzok egyes részeit.

Revízióbuborékok létrehozása

Az egérmutató húzásával hozhat létre új revízióbuborékot, ám emellett egyes objektumok, például a kör, ellipszis, zárt vonallánc vagy zárt spline is revízióbuborékká alakíthatók. A megfelelő stílus használatával a revízióbuborék úgy is kialakítható, mintha kalligrafikus lenne.

A REVCLOUDARCVARIANCE rendszerváltozóval szabályozhatja, hogy az ívek létrehozása az egyes revízióbuborékokban eltérő vagy egyforma húrhosszakkal történjen-e.

Revízióbuborékok módosítása fogókkal

A revízióbuborékok speciális lehetőségeket kínálnak, amikor az egérmutatót a kiválasztott revízióbuborék fogója fölé mozgatja. A lehetőségek a fogó helyétől és a REVCLOUDGRIPS rendszerváltozó beállításától függően változnak. Ha a REVCLOUDGRIPS rendszerváltozó ki van kapcsolva, a fogók segítségével szerkesztheti az egyes ívhosszokat és húrokat a revízióbuborékban. Egyéb esetben a fogók opciókat jelenítenek meg csúcspontok hozzáadására és eltávolítására, illetve a revízióbuborék vagy annak csúcspontja megnyújtására.

Az ívek méretének módosítása

Használja a REVBUBORÉK ívhossz opcióját az ívek hozzávetőleges húrhosszainak megadásához a revízióbuborékban. A kiválasztott revízióbuborék hozzávetőleges húrhosszait a helyi menüben, a Tulajdonságok palettán módosíthatja, ha kiválasztott egy revízióbuborékot, vagy pedig közvetlenül a REVBUBORÉKTULAJDONSÁGOK paranccsal.