Információk a hivatkozás nélküli fóliák, blokkok és stílusdefiníciók tisztításáról

A rajzok tisztítása a nem használt elemek (például a hivatkozás nélküli fóliák, blokkok és stílusdefiníciók) eltávolítását jelenti.

A tisztítás szó a definíció eltávolítását, nem pedig az objektumok törlését jelenti. Például a vonaltípus definíciója az összes szaggatott vonaltípust használó objektum törlése után is megmarad rajzban. Ehhez hasonlóan, egy világítótestre mutató minden blokkhivatkozás törlésével sem tűnik el az adott világítótest-blokk blokkdefiníciója a rajzból.

A minimális számú hivatkozás nélküli definíciót tartalmazó rajzok megnyitása, mentése és használata kevesebb memóriát használ, és gyorsabban működik. Ezen kívül a rajz tisztítása az alábbi előnyökkel jár:

Érdemes lehet kivételeket tenni a tisztítás alól, ha a későbbi munkáihoz meg szeretné őrizni a szabványosított definíciókat.

Annak meghatározása, hogy egy elem miért nem tisztítható

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egy látszólag tisztítható elem esetében nem tudja pontosan meghatározni, miért nem engedélyezi azt a Tisztítás párbeszédpanel. A következők a leggyakoribb okok, hogy egy elem miért nem tisztítható:

A Tisztítás párbeszédpanel minden információt tartalmaz az adott elemről, és megadja, hogy miért nem lehet azt törölni a rajzról. Kattintson a Nem tisztítható elemek keresése lehetőségre, és a Részletek szakaszban keresse meg a szükséges fontos információt. Az Objektumok kiválasztása gombbal a nem tisztítható blokk objektumhoz navigálhat, és elvégezheti az objektum tisztíthatóvá tételéhez szükséges műveleteket.

A Tisztítás párbeszédpanel miniatűr előnézetet jelenít meg a fa nézet ablaktáblán kiválasztott elemről, hogy láthatóvá tegye azt.