Gyors kijelölés párbeszédpanel

GYKIJELÖL (parancs) Keres

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Alkalmazás

Azt határozza meg, hogy a szűrőfeltétel az egész rajzra vonatkozzon, vagy csak az aktuális kiválasztási halmazra.

Ha a Hozzáfűzés az aktuális kiválasztási halmazhoz opció kiválasztásra került, azzal a teljes rajzra alkalmazza a szűrési feltételt.

Objektumok kiválasztása

Ideiglenesen bezárja a Gyors kijelölés párbeszédpanelt, így kiválaszthatja azokat az objektumokat, amelyeket a szűrőfeltételbe szeretne helyezni.

Objektumtípus

Meghatározza a keresni kívánt szereplő objektumok típusát. Ha a szűrőfeltételt az egész kiválasztási halmazra alkalmazza, akkor az Objektumtípus lista az összes objektumot tartalmazza, beleértve a felhasználói objektumokat is. Egyébként a lista csak a kiválasztott objektumok típusát tartalmazza.

AutoCAD LT esetén egy nem támogatott objektumtípus kiválasztásakor az szürkén jelenik meg a Tulajdonságok palettán és nem érhető el módosításhoz.

Megjegyzés: A Gyors kijelölés a beágyazott blokkokat vagy az asszociatív kiosztás objektumokba ágyazott blokkokat nem jelöli ki és számolja meg.
Tulajdonságok

A megadott objektumtípus elérhető tulajdonságait listázza. Válassza ki ezek egyikét a kereséshez használt szűrőként. Amennyiben nem kíván tulajdonságra szűrni, válassza Az összes kijelölése lehetőséget a Művelet mezőben.

Megjegyzés: Ha egy alkalmazás vagy eszközkészlet, például az AutoCAD ® Map 3D program segítségével jellemzőosztályozást adott az objektumhoz, kiválaszthat egy osztályozás tulajdonságot.
Művelet

Vezérli a szűrő tartományát. A kiválasztott tulajdonságtól függően az opciók tartalmazhatnak egyenlő, nem egyenlő, nagyobb mint, kisebb mint és * helyettesítő operátorokat. A helyettesítő operátor műveleti jel csak szerkeszthető szövegmezőknél áll rendelkezésre. Ha figyelmen kívül kívánja hagyni az összes tulajdonságra vonatkozó szűrőt, válassza a Mindet kijelöli elemet.

További információt a helyettesítő karaktereket használó keresésekről a Helyettesítő karakterek – referencia című témakörben olvashat.

Érték

Meghatározza a tulajdonságértéket a szűrőhöz.

Halmazkészítés

Meghatározza, hogy a szűrőfeltételnek megfelelő objektumokat a program hozzáadja-e a kiválasztási halmazhoz, vagy távolítsa-e el onnan. Válassza ki A feltételeknek megfelelő elemekből egy olyan új kiválasztási halmaz létrehozásához, amely csak a szűrőfeltételeknek megfelelő objektumokat tartalmazza. Válassza ki A feltételeknek meg nem felelő elemekből opciót egy olyan új kiválasztási halmaz létrehozásához, amely csak a szűrőfeltételnek meg nem felelő objektumokat tartalmazza.

Hozzáfűzés az aktuális kiválasztási halmazhoz

Megadja, hogy a GYKIJELÖL által létrehozott kiválasztás halmaz felcseréli vagy kiegészíti az aktuális kiválasztás halmazt.

Megjegyzés: A GYKIJELÖL parancs támogatja a felhasználói objektumokat (egy másik alkalmazás által készített objektumokat) és tulajdonságaikat. Ha egy egyedi objektum az általánostól eltérő tulajdonságokat használ, akkor az egyedi objektum forrás alkalmazásának futnia kell, hogy a GYKIJELÖL parancs számára elérhetők legyenek az alkalmazásspecifikus tulajdonságok.