Új rajz létrehozása párbeszédpFelhasználói kézikönyvanel

ÚJ (parancs) Keres

Megjegyzés: A párbeszédpanel megjelenítéséhez a STARTUP rendszerváltozót 1 értékűre kell állítani.

Az Alapértékek beállítás az angolszász vagy metrikus alapértékek alapján hoz létre egy rajzot. A Sablonok beállítás a kiválasztott sablonban található beállítások alapján hoz létre egy új rajzot. A Varázslók beállítás a Gyors beállítás vagy a Részletes beállítás varázsló használatával hoz létre egy rajzot. (Az első beállítás, a Rajz megnyitása, nem érhető el az ÚJ parancsból. Meglévő rajz megnyitásához használja a MEGNYIT parancsot.)

Opciók

A következő lehetőségek jelennek meg.

Alapértékek

Új rajzot nyit meg alapértelmezett angolszász vagy metrikus beállításokkal ( MEASUREINIT rendszerváltozó). Adott rajz méretezési rendszerét a MEASUREMENT rendszerváltozó segítségével módosíthatja. Az alkalmazás elindításakor megnyíló Rajz1.dwg egy alapértékekkel rendelkező rajz.

Angolszász (láb és hüvelyk)

Új rajz elindítása angolszász mértékrendszer szerint. Az alapértelmezett rajzhatár (a háló határa) 12 x 9 hüvelyk.

Metrikus

Új rajz elindítása a metrikus mértékrendszer szerint. Az alapértelmezett rajzhatár (a háló határa) 429 x 297 milliméter.

Tipp

Megjeleníti a kiválasztott mértékegység-beállítás leírását.

Sablonok

A rajzot egy rajzsablon fájl alapján indítja el. A sablonrajzok a rajz minden beállítását tárolják, és tartalmazhatnak előre meghatározott fóliákat, méretstílusokat és nézeteket. A sablonrajzokat az egyéb rajzfájloktól .dwt fájlkiterjesztés különbözteti meg. Ezek rendszerint a Template könyvtárban találhatók.

Számos sablonrajz tartozik ehhez a programhoz. Egyéni rajzsablonrajzokat a rajzok rajzsablonfájlokként való mentésével, vagy a rajzfájl neve kiterjesztésének a .dwt kiterjesztésre való módosításával készíthet.

Válasszon sablont

Felsorolja a Beállítások párbeszédpanelen megadott, a rajzsablonfájl helyén jelenleg található összes DWT-fájlt. Válassza ki azt a fájlt, amelyre építve az új rajzot létre szeretné hozni.

Előnézet

A kiválasztott fájl előnézeti képét jeleníti meg.

Tallózás

Megjeleníti a Sablonfájl kiválasztása párbeszédpanelt (egy szabványos fájlkiválasztó párbeszédpanelt), ahol a Válasszon sablont listában nem szereplő sablonfájlokat érheti el.

Sablon leírása

Megjeleníti a kijelölt sablon leírását. Saját sablon létrehozásakor a Sablon beállításai párbeszédpanelen adhatja meg az itt megjeleníteni kívánt szöveget. További információ: MENTMINT parancs.

Varázslók

A rajzot lépésenként állíthatja be varázslók segítségével. Két varázsló közül választhat: Gyors beállítás és Részletes beállítás.

Gyors beállítás

Megjeleníti a Gyors beállítás varázslót, amelyen az új rajz mértékegységeit és területét állíthatja be. A Gyors beállítás varázsló a szövegmagasságot és a raszter eltolását is a léptékhez igazítja.

Részletes beállítás

Megjelenik a Részletes beállítás varázsló, amelyen az új rajz mértékegysége, szöge, zérusszöge, szögmérési iránya, valamint rajzterülete állítható be. A Részletes beállítás varázsló a beállításokat, például a szövegmagasságot és a raszter eltolását is a léptékhez igazítja.

Varázsló leírása

Megjeleníti a kiválasztott varázsló leírását.