További információk a távolságok, hosszúságok és szögek megadásáról

Objektumok létrehozásakor vagy mozgatásakor megadhat egy pontot a mutató mozgatásával kijelölve az irányt, majd beírva a távolságot.

Vonalhossz koordinátaértékek nélküli megadásához adjon meg egy pontot, majd a mutató mozgatásával jelezve az irányt, az első ponttól számított távolság beírásával adja meg a második pontot. Beírhat kiszámított távolságokat és pontokat is a gyors számológép vagy a parancssori számológép (KAL) segítségével.

A közvetlen távolságmegadás bármely olyan parancshoz használható, amelyhez egynél több pont szükséges. Ha a mutató rögzítve van egy szöghöz Orto módban, vagy ha a poláris követés be van kapcsolva, ezzel a módszerrel könnyedén alkothatók megadott hosszúságú és irányú vonalak, továbbá mozgathatók és másolhatók objektumok.

Szögfelülírás megadása

Szögfelülírás megadásához írjon be egy kisebb jelet (<), majd utána egy szöget, amikor egy parancs egy pont megadását kéri. Az alábbi példa azt szemlélteti, hogyan lehet megadni egy 30 fokos szögfelülírást vonal létrehozása közben.

Parancs: vonal

Az első pont megadása: Adja meg a vonal kezdőpontját.

A következő pont megadása vagy [Vissza]: <30

Szög felülírása: 30

A következő pont megadása vagy [Vissza]: Adjon meg egy pontot

A megadott szög rögzíti a mutatót, felülírva a hálórasztert, az Orto módot és a poláris rasztert. A koordinátáknak és a tárgyrasztereknek azonban elsőbbségük van a szögfelülírással szemben.